TÉMA

Happening

Praha 1 vyzvala aktivistu Thora k odstranění přístřešků před Úřadem vlády. Ten to odmítá

Praha 1 v pondělí vyzvala protivládního aktivistu Ondřeje Thora, který od loňského května táboří na prostranství před Úřadem vlády, aby z místa odstranil své přístřešky. Thor na to má pět dnů od převzetí výzvy, může se ještě odvolat k pražskému magistrátu. Pokud stánky neodstraní a neuspěje s odvoláním, hlavní město je připraveno tábořiště odstranit. Informovali o tom zástupci Prahy 1 a magistrátu. Tábořiště by podle starostky městské části Terezie Radoměřské (TOP 09) mohlo zmizet v polovině dubna. Thor reagoval, že město jedná protiprávně a že své stánky nezlikviduje. Pokud bude třeba, bude se bránit soudně a držet hladovku.
23. 2. 2024Aktualizováno23. 2. 2024, 14:28|

Zemědělci protestovali napříč Českem. Nelíbí se jim plánované změny v dotačních podmínkách

V Česku ve čtvrtek protestovali zemědělci proti plánovaným změnám v nastavení podmínek pro dotace. Například na Vysočině se podle zástupců Agrární komory účastnily protestní jízdy na Žďársku, Jihlavsku či Třebíčsku desítky strojů. Nedaleko Jesenice u Prahy zase zemědělci zapálili na protest kupu slámy. Kolem místa happeningu projelo také třicet troubících traktorů.
20. 1. 2022Aktualizováno20. 1. 2022, 19:49|

Testování na koronavirus ve firmách asi potrvá nejméně do května, řekl ve sněmovně Blatný

Poslanci na čtvrtečním jednání diskutovali o situaci ve školství. Podle šéfa resortu Roberta Plagy (za ANO) je upravená kompromisní podoba letošních maturit, která byla představena, konečnou verzí. Na dotazy zákonodárců tentokrát na pravidelný čtvrtečních interpelacích neodpovídá předseda vlády Andrej Babiš (ANO). Ten ráno odletěl na návštěvu Izraele. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) na dotaz k přeplněným testovacím místům upozornil, že testování zaměstnanců mají zajistit firmy samy. Opatření bude podle něj nutné nejméně do konce května, i když se bude vývoj epidemie zlepšovat.
11. 3. 2021Aktualizováno11. 3. 2021, 18:09|

Na večeři na Karlově mostě chce Kobza navázat a dostat ji do dalších měst i do ciziny

Půl kilometru dlouhý jídelní stůl a symbol Prahy – Karlův most. Netradiční hostina na vyhledávané památce v úterý večer symbolicky ukončila koronavirovou dobu. Její organizátor, kavárník Ondřej Kobza, akci přirovnal k rozjetému vlaku. „Nesu za to odpovědnost, třeba půjdu do vězení,“ komentoval v nadsázce situaci, kdy si na událost stěžovala hygienička. Speciální večeře chce dostat i na další mosty v Česku. Potenciál má podle něj i v zahraničí.
3. 7. 2020Aktualizováno3. 7. 2020, 09:17|