TÉMA

ManpowerGroup

Většina firem chce zaměstnancům letos přidat, reálná mzda přesto nejspíš nevzroste

Osm z deseti českých firem se letos podle personalistů chystá přidat svým zaměstnancům. Mzdy by průměrně měly růst zhruba o osm až deset procent. Medián mezd – tedy prostřední hodnota, která zohledňuje velký počet lidí s nízkými příjmy – stoupl podle čerstvých dat statistiků skoro na 37 a půl tisíce korun. A letos má růst pokračovat. Navzdory tomu ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) varuje, že letos reálné mzdy kvůli vysoké inflaci neporostou.
27. 5. 2023|

Bez daňového zvýhodnění přestaneme zaměstnanecké benefity nabízet, hrozí některé firmy

Firmy dle Unie zaměstnavatelských svazů hrozí ukončením benefitů pro volný čas zaměstnanců.  Reagují na vládní konsolidační balíček, který obsahuje plán zrušit osvobození benefitů od daně. Kabinet tím chce uspořit 1,4 miliardy korun.
15. 5. 2023|

Firmy v Česku hodlají spíše propouštět, ukázal průzkum mezi zaměstnavateli

Čeští zaměstnavatelé plánují v prvním čtvrtletí letošního roku pracovníky více propouštět než nabírat. Pesimismus na trhu je největší od třetího čtvrtletí 2020. Vyplývá to z pravidelného průzkumu společnosti Manpower mezi 510 zaměstnavateli v českém soukromém i veřejném sektoru.
10. 1. 2023Aktualizováno10. 1. 2023, 11:50|

Více firem hodlá zaměstnance nabírat než propouštět, ukázal průzkum

Čeští zaměstnavatelé plánují i v prvním čtvrtletí příštího roku více nabírat než propouštět. Nábory plánují zejména firmy v bankovnictví či IT, naopak zpracovatelský průmysl je mírně pesimistický. V mezinárodním srovnání společnosti Manpower patří Česko mezi země s nejslabšími náborovými plány.
14. 12. 2021Aktualizováno14. 12. 2021, 20:00|

Zaměstnavatelé se chystají spíš nabírat než propouštět, vyplývá z průzkumu Manpower

Čeští zaměstnavatelé plánují ve druhém čtvrtletí tohoto roku mnohem více pracovní sílu nabírat než propouštět. Vyplývá to z pravidelného průzkumu společnosti Manpower mezi 607 zaměstnavateli v soukromém i veřejném sektoru v Česku.
16. 3. 2021Aktualizováno16. 3. 2021, 15:40|

Zhoršující se situace na trhu práce zasahuje stále víc mladé lidi

Bez práce bylo koncem loňského roku téměř 36 tisíc mladých lidí do 24 let; šlo tak o nejhorší prosincový výsledek za poslední čtyři roky. Jejich situaci zhoršila nejen chybějící praxe kvůli koronavirové epidemii, ale také konkurence zkušenějších pracovníků, kteří přišli o práci a hledají nové pozice.
13. 1. 2021|

Zájemců o brigádu přibývá, příležitostí a peněz je ale méně

Najít si brigádu je letos složitější než v uplynulých letech. Firmy nemají po koronavirové krizi často dostatek peněz, výrazně proto omezily i hledání výpomoci. Zájemců o brigádu naopak přibylo. Přivýdělek hledají nejen studenti či senioři, ale také ti, kteří vinou změn kvůli pandemii zůstali bez práce.
29. 6. 2020|