TÉMA

Lubomír Wenzl

Nemocnice se obávají Vánoc. Přibylo téměř 22 tisíc nakažených, reprodukční číslo kleslo pod jedna

Denní přírůstek případů koronaviru v Česku je v mezitýdenním srovnání nižší. V úterý testy odhalily 21 973 nakažených, zhruba o 3900 méně než před týdnem. I tak je to ale pátý nejvyšší nárůst od začátku epidemie. Počty hospitalizovaných s covidem zůstávají nad šesti tisíci, v úterý evidovalo ministerstvo zdravotnictví v nemocnicích 6527 pacientů s onemocněním covid-19, v těžkém stavu bylo 1069 z nich. Reprodukční číslo kleslo podle resortu poprvé od konce srpna pod hodnotu jedna, je 0,97.
1. 12. 2021Aktualizováno1. 12. 2021, 23:07|

V obvodu Vyškov půjdou do senátního souboje Jaroslav Klaška (KDU-ČSL) a Karel Zitterbart (za STAN)

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Vyškov postoupili Jaroslav Klaška (KDU-ČSL) a Karel Zitterbart (za STAN). Klaška má 27,67 procenta hlasů, druhý Zitterbart 27,15 procenta hlasů. Voleb se zúčastnilo 39,50 procenta voličů, o hlasy usilovalo pět kandidátů. Mezi nimi i současný senátor Ivo Bárek (ČSSD), který dostal 22,17 procenta hlasů a skončil na třetím místě.
3. 10. 2020|

Změna v čele ANO na jižní Moravě potvrzena. Wenzl se pustí do obnovy brněnské organizace

Předsednictvo ANO ve čtvrtek podle očekávání potvrdilo v čele jihomoravské organizace vládního hnutí ředitele kyjovské nemocnice Lubomíra Wenzla. Nahradil poslankyni Taťánu Malou. Wenzl to oznámil po jednání předsednictva. Za hlavní úkoly označil úspěch v nadcházejících krajských, senátních i sněmovních volbách a obnovu brněnské organizace, kterou užší vedení ANO v půli června zrušilo kvůli napojení některých jejích členů na pochybné kauzy.
2. 7. 2020|

Rozuzlení změn v jihomoravském ANO? Vést by tady hnutí mohl šéf kyjovské nemocnice

Jihomoravské ANO navrhuje předsednictvu hnutí stanovit novým krajským předsedou ředitele Nemocnice Kyjov Lubomíra Wenzla (ANO). Rozhodl o tom krajský sněm v Brně. Wenzl by tak nahradil ve funkci poslankyni Taťánu Malou. Krajská organizace bude znovu skládat brněnskou buňku, kterou zrušilo předsednictvo v půli měsíce kvůli sporům o možné napojení některých lidí na pochybné kauzy. Wenzl uvedl, že by předsednictvo hnutí mělo o návrhu rozhodnout příští týden.
25. 6. 2020Aktualizováno25. 6. 2020, 22:00|