TÉMA

David Rusňák

Státní zástupce obžaloval 28 lidí kvůli únikům z policejních spisů. Jsou mezi nimi i bývalí elitní detektivové

Státní zástupce podal obžalobu na 28 lidí v rozsáhlé kauze úniků z policejních spisů. Je mezi nimi i několik bývalých elitních detektivů a podnikatelů. Případem se bude zabývat Krajský soud v Brně. Informaci ČT zjistila z webu Vrchního státního zastupitelství v Olomouci. Většina z obžalovaných se podle policie provinila neoprávněnou manipulací s informacemi z trestních řízení, nezákonným přístupem k policejním databázím nebo zneužitím pravomoci úřední osoby.
25. 10. 2021|

V kauze záložny Unibon padly zprošťující rozsudky

Olomoucký vrchní soud definitivně zprostil obžaloby podnikatele Daneše Zátorského a Radka Hradila obžalované z podílu na vytunelování ostravské záložny Unibon. Stejně jako krajský soud se soud odvolací ztotožnil s tím, že se jejich vina neprokázala. Podle původní obžaloby způsobili škodu až 120 milionů korun, hrozilo jim až deset let vězení. Proti původnímu rozsudku se odvolal žalobce.
27. 4. 2021|

Kvůli úniku z policejních spisů má jít k soudu 29 lidí včetně elitních detektivů

Policie chce poslat před soud 29 lidí v rozsáhlé kauze úniků z policejních spisů. Je mezi nimi i několik bývalých elitních detektivů a podnikatelů. Kriminalisté podali státnímu zástupci návrh na obžalobu. Informaci ČT potvrdil státní zástupce Petr Šereda z Vrchního státního zastupitelství v Olomouci. Většina z obviněných se podle policie provinila neoprávněnou manipulací s informacemi z trestních řízení, nezákonným přístupem k policejním databázím nebo zneužitím pravomoci úřední osoby.
8. 10. 2020|

Ukončené vyšetřování úniků z policejních spisů: 29 obviněných včetně elitních detektivů

Po víc než třech letech ukončili kriminalisté vyšetřování rozsáhlé kauzy úniků z policejních spisů. Policie nakonec obvinila 29 lidí včetně několika bývalých elitních detektivů a podnikatelů. Informaci o ukončení vyšetřování ČT potvrdil státní zástupce Petr Šereda z Vrchního státního zastupitelství v Olomouci.
25. 6. 2020|