TÉMA

Jičínka

Na Bystřičce pod stejnojmennou nádrží platil i odpoledne druhý povodňový stupeň

Na říčce Bystřičce pod stejnojmennou přehradou na Vsetínsku platil i ve středu odpoledne druhý stupeň povodňové aktivity značící pohotovost. Nad nádrží klesla její hladina od rána na úroveň prvního stupně povodňové aktivity znamenající bdělost. První povodňový stupeň zůstával odpoledne ve Zlínském kraji i na Velké Stanovnici pod nádrží v Karolince na Vsetínsku. Vyplývá to z informací na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Podle vodohospodářů hladiny většiny toků v regionu klesají. Situace se postupně uklidňuje i v Jihomoravském, Olomouckém a Moravskoslezském kraji.
17. 5. 2023Aktualizováno17. 5. 2023, 17:48|
Počasí

Deště zvedly v podhůří Beskyd hladiny řek. V Moravskoslezském kraji zasahovali hasiči

Poslední zářijový víkend je v Česku deštivý. Ve Zlínském a Moravskoslezském kraji lijáky zvedly hladiny řek. Druhý stupeň panoval dle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) na Bystřičce. Večer už ale na žádném toku druhý stupeň nepanoval. První stupeň pak platil na třech řekách ve Zlínském kraji. Na Opavsku nebo v Ostravě zasahovali hasiči, odčerpávali hlavně sklepy.
26. 9. 2020Aktualizováno26. 9. 2020, 20:32|
Počasí

Hladiny toků klesají, intenzivně pršet má ale až do neděle

Hladiny toků v severovýchodní části republiky, které rozvodnily intenzivní srážky, postupně klesají, stále se ale drží na povodňových stupních. Problémy s velkou vodou hasiči řešili už v noci, například v Moravskoslezském kraji od čtvrtka vyjeli více než 260krát. Výstraha meteorologů platí do neděle, v Beskydech do pondělního rána. Na východě a severovýchodě republiky by mohlo napršet až 60 milimetrů, na návětří hor ojediněle kolem osmdesáti.
19. 6. 2020Aktualizováno19. 6. 2020, 21:00|