TÉMA

Brněnské komunikace

Spor ohledně stánku pod nádražím vyřeší Brno se společností Korekt Real dohodou

Spor ohledně užívání prodejního stánku pod brněnským hlavním nádražím vyřeší město se společností Korekt Real smírnou cestou, mimosoudní dohodu o narovnání schválili zastupitelé. Společnost se v ní zavazuje k uhrazení náhrady za užívání stánku bez právního důvodu ve výši přesahující tři miliony korun spolu s náklady řízení ve výši dvou set tisíc korun. Město naopak společnosti odpustí úrok z prodlení, který dosahuje 1,2 milionu korun, vyplývá z materiálu k zasedání. Rekonstrukci podchodu tak už nic nebrání. Začne příští rok a vyjde na desítky milionů korun.
30. 1. 2024Aktualizováno30. 1. 2024, 19:25|

Vraky aut stále hyzdí ulice Brna. Úředníci pár měsíců zaspali

Autovraky z brněnských ulic nemizí. V celém městě se od začátku letošního roku podařilo odstranit pouze čtyři. Likvidaci brzdila až do konce dubna nejasná legislativa. A i když už pět měsíců platí novela zákona, která umožnila i odtah aut s prošlou technickou kontrolou, Brněnské komunikace, které zajišťují odstranění aut, smlouvu s městem v pozměněné podobě uzavřely až začátkem srpna.
28. 8. 2020|

Cyklisty v Brně už nebudou počítat jednou za dva roky brigádníci, ale průběžně kamery

Brno bude mít detailní přehled o počtech cyklistů i pěších na cyklostezkách. Od července by měl být v ostrém provozu elektronický sčítací systém. Dosud muselo město při plánování změn spoléhat jen na data z ručního sčítání, které prováděly Brněnské komunikace jednou za dva roky.
19. 6. 2020|