TÉMA

Karel Heřmánek

30 let zpět: Divadlo Bez zábradlí zahájilo svou první sezonu

Pražské Divadlo Bez zábradlí vzniklo roku 1991 odchodem několika herců z Divadla Na zábradlí. V čele s hercem Karlem Heřmánkem pak zahájili svou první divadelní sezonu v září 1992 na scéně divadla Gong ve Vysočanech.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
21. 9. 2022|

Skončil Zlín Film Festival. Ocenil Heřmánka i příběh ukrajinské gymnastky Olgy

Sedmým dnem skončil program 62. ročníku Zlín Film Festivalu. Do jeho soutěží bylo letos zařazeno 122 filmů. Jako nejlepší z nich poroty vybraly a Zlatými střevíčky ocenily indický film Gándhí a spol., tuniský snímek Nový život, francouzsko-švýcarsko-ukrajinský film Olga a český animovaný film Zuza v zahradách. Závěrečný ceremoniál byl k vidění na ČT art.
1. 6. 2022|

Zlín Film Festival zahájila 3D Cesta do Tvojzemí, přiletí i vietnamská Majka z Gurunu

Ohňostrojem, ale především projekcí filmů v české i světové premiéře začíná 26. května Zlín Film Festival. Nejstarší festival pro děti a mládež na světě se po pandemických omezeních koná opět v tradičním, květnovém terminu. Skončí 1. června, tedy na Mezinárodní den dětí.
26. 5. 2022|

Zlínský Zlatý střevíček převezmou Heřmánek a Zedníček. Světovou premiéru bude mít Cesta do Tvojzemí

Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež Zlín Film Festival udělí cenu Zlatý střevíček hercům Pavlu Zedníčkovi a Karlu Heřmánkovi. 62. ročník festivalu se uskuteční od 26. května do 1. června a zahájí jej světová premiéra celovečerního animovaného snímku Cesta do Tvojzemí.
5. 5. 2022|

Zavřít, nebo pokračovat? Některá divadla řeší, zda „si dále hrát na normál“

Principál Divadla Bez zábradlí Karel Heřmánek vyzval premiéra Andreje Babiše (ANO) a ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO), aby uzavřeli divadla. V soukromém dopise vyjádřil obavu, že herci oproti jiným zaměstnancům nejsou chráněni vládními opatřeními. Asociace profesionálních divadel v reakci uvedla, že tento postoj ostatní scény nepodporují. Diskusi o hraní v současné situaci by ale rádo zahájilo i HaDivadlo, které kvůli pozitivnímu testu jednoho z pracovníků zrušilo dočasně svůj program.
19. 9. 2020|

Babiš slíbil divadlům podporu. O zmírnění karantén pro herce bude jednat s hygieniky a epidemiology

Premiér Andrej Babiš (ANO) slíbil zástupcům divadel, že probere s epidemiology a hygieniky dopady, které na scény budou mít opatření vyhlášená v souvislosti s pandemií covidu-19. Především jde o způsob, kterým se zavádí karanténa. Provozovatelé divadel se obávají, že by na jejich provoz mohla mít vážný dopad karanténa jednoho herce, který hraje na více scénách.
19. 8. 2020|

Vláda shání podporu pro nový rozpočet s rekordním deficitem. Opozice však od ní požaduje také škrty ve výdajích

Vláda shání podporu pro „nový rozpočet,“ který by měl mít rekordní půlbilionový schodek. Celkem 100 miliard korun chce pak kabinet poslat na vyšší investice nebo obcím. Peníze hodlá nasměrovat i na podporu kultury, sociálních služeb nebo na boj s kůrovcem. Ani po středě však nemá vláda pro svůj návrh vyjednanou politickou podporu. Má na to čas do 23. června, kdy by o něm měla jednat sněmovna na své mimořádné schůzi.
17. 6. 2020Aktualizováno17. 6. 2020, 20:48|