TÉMA

Krajská hygienická stanice v Ostravě

Stavební povolení pro obchvat Frýdku-Místku není pravomovcné, rozhodl Nejvyšší správní soud

Stavební povolení pro obchvat Frýdku-Místku z roku 2017 není pravomocné, rozhodl ve středu Nejvyšší správní soud (NSS). Ten v rozsudku uvedl, že zamítnutí rozkladu proti stavebnímu povolení ministerstvem dopravy se ruší, stejně jako pozdější zamítavý rozsudek Krajského soudu v Ostravě. Resort se musí rozkladem zabývat znovu. Spolek Děti Země tak uspěl se svojí kasační stížností.
23. 2. 2022Aktualizováno23. 2. 2022, 17:54|

Koronavirem se nakazilo vedení Velkých Hoštic na Opavsku. Většina úředníků je v karanténě

Ve Velkých Hošticích na Opavsku se koronavirem nakazil starosta obce, místostarosta a také dva úředníci obecního úřadu. Většinu jejich kolegů hygienici poslali do karantény. Obecní úřad je tak úplně uzavřen, kromě něj například i knihovna. Koronavirus mezi zaměstnanci úřadu se rozšířil na oslavě narozenin. Hygienici v souvislosti s oslavou evidují patnáct nakažených.
20. 8. 2020|

Sportovci bez roušek a víc lidí na koupalištích. Hygienici z Ostravy zmírnili opatření

Hygienici v Moravskoslezském kraji zmírnili některá protiepidemická opatření, mění například pravidla pro provoz koupališť, kdy zrušili maximální limit pět set lidí.  Změn se dočkají i sportovci, kteří budou moci sundat roušky při hromadných akcích i uvnitř budov. Krajská hygienická stanice v Ostravě o tom informovala na svých webových stránkách. Opatření začne platit v pátek od 12:00.
6. 8. 2020|

Roušky v Moravskoslezském kraji zůstávají. Rozvolnění dalších opatření je otázkou diskuse

Hygienici budou v Moravskoslezském kraji v následujících dnech prověřovat přijatá plošná opatření, aby zbytečně nezatěžovala tamní obyvatele a ekonomiku. Řekl to hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák po jednání bezpečnostní rady kraje. Hygienici v kraji ovšem evidují další nakažené, covid-19 se mimo jiné objevil v domově důchodců v Havířově. Mimořádná opatření zavedená kvůli velkému počtu nakažených aktuálně zrušili hygienici ve Větrném Jeníkově na Vysočině.
20. 7. 2020Aktualizováno20. 7. 2020, 20:54|

Vláda vyčlenila vojáky na boj s koronavirem, pomoct by mohli na Karvinsku nebo na Novojičínsku

Vláda vyčlenila až 68 vojáků na pomoc hygienikům v boji s novým koronavirem. V případě potřeby posílí odběrové týmy, které testují lidi na koronavirus. V Moravskoslezském kraji přibylo od poslední nedělní aktualizace dat do brzkého pondělního odpoledne 36 případů nákazy koronavirem. Situace se podle hygieničky Pavly Svrčilové ale uklidňuje, výjimku tvoří firmy, které zaměstnávají pendlery z Polska.
13. 7. 2020Aktualizováno13. 7. 2020, 19:31|

V OKD začalo plošné testování všech zaměstnanců na koronavirus

Ve společnosti OKD začalo plošné testování zaměstnanců na covid-19. Testováni jsou zatím pracovníci Dolu ČSM Sever a Dolu ČSA. V dalších dnech přijde na řadu i Důl Darkov. První den se prověření zdravotního stavu podrobí zhruba pět set padesát zaměstnanců z celkového počtu osmi a půl tisíce.
17. 6. 2020|