TÉMA

Slezská Ostrava

Ostrava ruší stavební úřady v menších městských obvodech

Ostrava bude mít od 1. července méně stavebních úřadů než teď. Zastupitelé se rozhodli zrušit úřady v malých obvodech, jako je například Stará a Nová Bělá nebo Proskovice. Centralizace úřadů by měla stavební řízení urychlit. Ostravský magistrát se ke kroku rozhodl i kvůli novému stavebnímu zákonu. Celkem bude mít krajské město šest stavebních úřadů – pět ve velkých městských obvodech a jeden na magistrátu.
11. 4. 2024|

Z pražské Koněvovy ulice bude od října Hartigova

Koněvova ulice v Praze 3 se bude od 1. října jmenovat Hartigova podle prvního starosty obce Žižkov. Na návrh Prahy 3 to v pondělí schválili radní hlavního města. Přejmenování se podle informací městské části bude týkat asi pěti tisíc lidí, kteří si budou muset ve lhůtě šesti měsíců od změny názvu bezplatně vyměnit občanské průkazy. Radnice k tomu spustí informační kampaň a webové stránky.
19. 6. 2023Aktualizováno19. 6. 2023, 14:12|

Při nehodě trolejbusu v Ostravě utrpěli zranění čtyři cestující a řidič

Čtyři cestující a řidič v neděli utrpěli zranění při nehodě trolejbusu v Ostravě. Řidič ze zatím neznámých příčin vyjel vpravo mimo vozovku a narazil do sloupu veřejného osvětlení.
5. 2. 2023Aktualizováno5. 2. 2023, 15:09|

Do volební místnosti v ostravském Muglinově nepřišel za dva dny nikdo. Radnice chce okrsek zrušit

Ve volební místnosti v Mateřské škole Keramická v Muglinově ve Slezské Ostravě čekala pětičlenná komise na voliče marně. Přestože tam mohlo přijít odevzdat svůj hlas jednadevadesát lidí, nikdo se během dvou dnů nedostavil.
26. 9. 2022|

Slezská Ostrava zavádí rezidentní parkování. Místa často zabírají řidiči, kteří míří do centra

Radnice Slezské Ostravy zřídila od 1. ledna nová rezidentní parkovací místa pro tamní obyvatele. V ulicích kolem radnice městského obvodu a také na sídlišti Kamenec totiž často parkovali lidé, kteří měli namířeno do centra města. Zabírali tak ale místo těm, kteří v této části města bydlí. Parkováním na území Slezské Ostravy se tak vyhýbali placení parkovného.
6. 1. 2021|

V Ostravě jsou na prodej těžní věže. Mohly by sloužit jako muzeum nebo rozhledna

Státní podnik Diamo prodává dvě těžní věže a dalších osm nemovitostí v Ostravě a v blízkém okolí. Cena bude závislá na soutěži. Hodnota věží se pohybuje v řádu milionů korun. Nový majitel bude navíc muset dodržovat řadu pravidel, protože se jedná se o kulturní památky a bude muset nechat monitorovat důlní plyny.
17. 6. 2020|