TÉMA

Řečany nad Labem

V Řečanech nad Labem instalují provizorní most. Hotový má být do konce října

V Řečanech nad Labem stavební firma instaluje provizorní přemostění Labe. Sloužit motoristům bude do té doby, než Pardubický kraj postaví nový most, který nahradí dosluhující téměř sto let starý. Instalaci provizorní komunikace předcházely zemní práce na březích a vybudování plošin.
13. 9. 2023|

Prvňáčci z Kladrub vyrazili vstříc vzdělání nezvyklým dopravním prostředkem

Kočár se spřežením starokladrubských koní vezl nové žáky z Kladrub nad Labem do základní školy v Řečanech nad Labem. Tamní tradiční cestu žáků za jejich prvním školním rokem pořádá národní hřebčín každý rok.
1. 9. 2022|

V kopcích u Chvaletic jsou miliony tun manganu. Surovinu chce dobývat těžařská firma, město souhlasí

Ve Chvaleticích na Pardubicku by se měl už za pár let těžit mangan. Usiluje o to Mangan Chvaletice, dceřiná společnost kanadské těžební firmy. S městem už se dohodla na pronájmu pozemků, zatím jí ale chybí povolení k těžbě. Ne všichni záměr vítají, například starostka blízkých Řečan nad Labem s obnovením těžby v lokalitě nesouhlasí.
7. 6. 2022|

Porucha vyřadila koridor mezi Prahou a Ostravou, vlaky nabírají zpoždění

Páteční odpolední cestování na trase Praha–Ostrava zkomplikovala porucha zabezpečovacího zařízení. Vlaky mířící z Prahy na Moravu tak nabírají zpoždění okolo 70 minut. Železničáři zavádějí narychlo náhradní autobusovou dopravu.
12. 6. 2020|