TÉMA

Jiří Carbol

Poslední křeslo ve vedení sněmovny zůstává prázdné. Vondráček a Okamura opět neuspěli

O šestý a poslední neobsazený post místopředsedy Poslanecké sněmovny se v tajné volbě ucházel její někdejší předseda Radek Vondráček (ANO) a šéf SPD Tomio Okamura, ani jeden ale neuspěl. Na druhé schůzi v tomto volebním období poslanci schválili ustavení všech sněmovních výborů. Jejich obsazení ale ještě není definitivní. Poslanci budou muset počkat na jmenování nové vlády.
23. 11. 2021Aktualizováno23. 11. 2021, 22:02|

O post místopředsedy sněmovny se v úterý utkají Vondráček a Okamura

V úterní tajné volbě místopředsedy sněmovny se utkají někdejší předseda dolní komory Radek Vondráček (ANO) a lídr SPD Tomio Okamura, jenž byl místopředsedou sněmovny v minulém volebním období. Nominace poslaneckých klubů v pondělí projednala volební komise, řekl její předseda Martin Kolovratník (ANO). Po ustavující schůzi sněmovny zůstala jedna místopředsednická pozice neobsazená. V tehdejší volbě Vondráček ani Okamura neuspěli.
22. 11. 2021Aktualizováno22. 11. 2021, 16:23|

Carbol (KDU-ČSL) v Senátu za Frýdek-Místek nezůstane, v druhém kole ho porazila Pešatová (za STAN)

Novou senátorkou v obvodu Frýdek-Místek se stala Helena Pešatová (za STAN). Ve druhém kole senátních voleb získala 54,03 procenta hlasů. Dosavadní senátor Jiří Carbol (KDU-ČSL) mandát neobhájil. K volbám na Frýdecko-Místecku přišlo v druhém kole zhruba čtrnáct procent voličů.
10. 10. 2020|

Senátní duel na Frýdecko-Místecku: O křeslo v horní komoře se utkají Jiří Carbol a Helena Pešatová

ČT24 připravila duely všech kandidátů do Senátu, kteří postoupili do druhého kola a kteří tak mají reálnou šanci stát se zákonodárci v horní komoře parlamentu. V obvodu číslo 69 – Frýdek-Místek se utkají senátor a starosta obce Dobrá Jiří Carbol (KDU-ČSL+NMFM) a starostka Frýdlantu nad Ostravicí Helena Pešatová (za STAN). Carbola podpořilo v prvním kole 21,69 procenta hlasujících, Pešatovou pak 20,71 procenta. Volební účast dosáhla 36,12 procenta. O tom, kdo z kandidátů nakonec místo v Senátu získá, se rozhodne ve druhém kole, které bude v pátek od 14 do 22 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin.
7. 10. 2020|

Příští týden se ve Frýdku-Místku o post utká senátor Carbol se starostkou Pešatovou

Ve druhém kole senátních voleb ve Frýdku-Místku proti sobě budou stát obhajující senátor Jiří Carbol (KDU–ČSL) s kandidátkou hnutí STAN Helenou Pešatovou. Zájem o senátorský post letos mělo deset kandidátů, jedná se o historicky nejvyšší číslo. V obvodu Frýdek-Místek přišlo o budoucích senátorech hlasovat přes 36 procent voličů.
3. 10. 2020|

Senát schválil on-line finanční úřad i ústavní právo na obranu se zbraní

Právo na obranu se zbraní by se mohlo rozšířit. Senát schválil návrh na ústavní zakotvení práva bránit sebe i jiné. Horní komora také řešila daňové úlevy podnikatelům kvůli pandemii koronaviru. Vládní předlohu chtějí senátoři doplnit o návrh, aby obce dostaly 1200 korun na obyvatele jako kompenzaci za snížení daňových příjmů. Senátoři také schválili novelu daňového řádu, která umožní vznik portálu MOJE daně. Zpátky do sněmovny poputuje kvůli lékárnám norma o kompenzacích.
11. 6. 2020Aktualizováno11. 6. 2020, 20:16|