TÉMA

Istrie

Oběťmi letecké havárie v rakouských Alpách jsou zřejmě Češi, oznámila tamní policie

Oběťmi sobotního leteckého neštěstí v Rakousku jsou s největší pravděpodobností Češi, sdělila hornorakouská policie. Totožnost dvou můžu a dvou žen nyní ověřuje ve spolupráci s českými úřady. Státní zastupitelství ve Welsu nařídilo pitvu. V době nehody v oblasti silně foukalo a viditelnost snižovalo sněžení. Vyšetřovatelé proto pracují s variantou, že pilot mohl nad letadlem ztratit kontrolu.
26. 11. 2023Aktualizováno26. 11. 2023, 17:39|

V Rakousku spadlo letadlo mířící z Příbrami na Istrii, zemřeli čtyři lidé

U rakouské obce Grünau im Almtal se v sobotu odpoledne zřítilo malé letadlo a na jeho palubě zahynuli čtyři lidé. Informovala o tom agentura APA, podle níž se oběti zatím nepodařilo identifikovat. Jednomotorový stroj typu Rockwell Commander 112B podle serveru Aviation Safety Network startoval v české Příbrami a mířil na chorvatskou Istrii. Manažerka Letiště Příbram Klára Lieblová uvedla, že o havárii ví, ale nemůže k ní podat žádné informace.
25. 11. 2023Aktualizováno25. 11. 2023, 20:56|
Doporučujeme

Klimatické změny ohrožují budoucnost Chorvatska jako prázdninového ráje

Blankytně modré nebe, teplota vody 26 °C a vzduch 28 °C. Tak by mohla vypadat ideální představa turistů plánujících dovolenou v Chorvatsku o tamním počasí, která bývá podpořena sluncem zalitými záběry chorvatské krajiny, pobřežních promenád i pláží. Jenže i na Jadranu se začíná stále výrazněji projevovat změna klimatu, a to ve všech ročních obdobích, léto nevyjímaje. S ohledem na rostoucí intenzitu této změny lze očekávat i zvyšující se dopady na turisty a cestovní ruch. I Chorvatsko čeká další oteplení a nárůst extrémních projevů počasí.
29. 6. 2023|

Češi se vracejí do Chorvatska. Většinou dávají přednost kempům či apartmánům

Čeští turisté se vracejí do Chorvatska, v současné době jich tam tráví dovolenou asi patnáct set. Většina je ubytovaná v kempech nebo apartmánech. Hotelům se zatím spíše vyhýbají kvůli obavám z nákazy koronavirem.
11. 6. 2020|