TÉMA

Zuzana Ceralová Petrofová

Vládní špičky odmítly slučování malých obcí. Podle NERV by opatření ušetřilo deset miliard

Koaliční lídři odmítli další návrh Národní ekonomické rady vlády (NERV) na snížení schodku veřejných financí. Jde o slučování malých obcí pod tisíc obyvatel s těmi většími. Podle vicepremiéra Víta Rakušana (STAN) současný velký počet samospráv funguje dobře. Naopak NERV považuje systém za neefektivní, úprava by podle něj ušetřila státu ročně až deset miliard korun.
11. 11. 2022|

Vláda je blíže rozhodnutí o mimořádné dani. Stanjura potvrdil, že se mluví i o rafinériích

Kabinet Petra Fialy (ODS) je po úterním jednání Národní ekonomické rady vlády (NERV) velmi blízko rozhodnutí, že nejpozději od ledna příštího roku zavede daň z mimořádných zisků energetických firem, bank i výrobců a distributorů pohonných hmot. Ministr dopravy Martin Kupka (ODS) ČT řekl, že vláda bude muset daň prosadit, aby měla dost peněz na kompenzace vysokých cen energií pro české domácnosti. Zavedení nové daně kabinetu doporučila i většina členů NERV.
24. 8. 2022|

Průmysl je v těžké situaci, ale každá krize je zároveň očistný proces, soudí Kulhánek

Průmyslová výroba, která je významnou součástí české ekonomiky, zaznamenává výrazný propad a víc zaměstnavatelů bude propouštět než nabírat. Přesto například bývalý předseda představenstva Škody Auto Vratislav Kulhánek stále považuje krizi za očistný proces a majitelka výrobce hudebních nástrojů Petrof Zuzana Ceralová Petrofová říká, že na  marketingu a na přípravě nových projektů nešetří. Oba byli hosty pořadu Devadesátka ČT24 nazvaném Český průmysl na rozcestí.
10. 6. 2020|