TÉMA

Petr Holub

Kvůli zrušené Jizerské padesátce přijde Bedřichov a okolí o desítky milionů, odhaduje starosta

Bedřichov a okolní obce na Jablonecku přijdou kvůli zrušenému závodu běžkařů Jizerská 50 řádově o desítky milionů korun, řekl starosta Bedřichova Petr Holub (NK pro Bedřichov). Velká ztráta je to podle něj zejména pro podnikatele v cestovním ruchu, restaurace, bufety, ubytovatele. Loni se Jizerské 50 zúčastnilo přes devět tisíc profesionálních i amatérských závodníků.
5. 2. 2024|

Kolapsu dopravy v Jizerských horách má předejít nový systém. Řidiče navede na nevytížená parkoviště

Návštěvníci Jizerských hor mají k dispozici nový dopravně-informační systém. Má zabránit kolapsu hlavně v horském středisku Bedřichov a řidiče nasměrovat k méně zaplněným parkovištím. Systém za dvanáct milionů zaplatil Liberecký kraj.
26. 1. 2024|

Energie na trhu zlevňují, dodavatelé nabízí tarify s cenami pod vládním stropem

Dodavatelé energií reagují na příznivý vývoj na energetickém trhu a začínají nabízet tarify s cenami, které jsou nižší, než je vládou stanovený strop. A to jak u plynu, tak i u elektřiny. Levnější plyn teď nabízí klientům největší český dodavatel Innogy a také společnost E.ON, další se plánují v nejbližší době přidat. Podle odborníků si mají ale lidé dát pozor na to, na jak dlouhou dobu smlouvy podepisují, dlouhé fixace jsou totiž v tomto případě spíš nevýhodné, cena plynu by se měla v dalších letech snižovat.
24. 1. 2023Aktualizováno24. 1. 2023, 21:42|

Bašta bude s Babišem soutěžit o voliče, shodli se komentátor Holub s politoložkou Dvořákovou

Ne všichni voliči SPD odevzdají v prezidentských volbách hlas kandidátovi hnutí Jaroslavu Baštovi, předpokládá komentátor Seznam Zpráv Petr Holub. Někteří se mohou přiklonit už v prvním kole k Andreji Babišovi (ANO) kvůli jeho kritice vlády. Také podle politoložky Vladimíry Dvořákové budou oba kandidáti soupeřit o přízeň stejné voličské skupiny. „Pro mě je spíš zajímavá otázka, jestli Jaroslav Bašta bude odebírat potenciální voliče Andreji Babišovi,“ uvedla v pořadu Události, komentáře, kde spolu s Holubem hodnotila Baštovu kandidaturu.
22. 11. 2022|

Poslanci hodiny řešili daň z mimořádných zisků, její konečnou podobu mají schvalovat příští týden

Poslanci se na úterním jednání několik hodin zabývali zavedením daně z mimořádných zisků, která je součástí vládního daňového balíčku. Sešlo se i několik pozměňovacích návrhů. Ve druhém čtení měli zákonodárci projednat také změny v řízení Národní sportovní agentury a další body, nakonec jednací den ukončili těsně po 20. hodině poté, co byly krátce načteny zmíněné pozměňovací návrhy. Definitivně by zákonodárci měli daňový balíček schvalovat na konci příštího pracovního týdne.
25. 10. 2022Aktualizováno25. 10. 2022, 21:28|

Splachovat dešťovou vodou? Její využití by měla usnadnit menší byrokracie

Nedostatek vody je téma odborníků, politiků i zemědělců a možnosti šetrnějšího nakládání  s vodou proto mění i legislativu. V Česku prozatím například chybí definice užitkové vody. Podle aliance Šance pro budovy to komplikuje její využití – tam, kde to jde, by místo pitné stačila třeba ta dešťová. Ministerstva životního prostředí a zdravotnictví proto chystají úpravu zákona.
10. 6. 2020|