TÉMA

Petr Dědek

Pardubice řeší desítky námitek vůči hale, kvůli které měnily územní plán

Plán na výstavbu obří multifunkční haly a další zástavby v Pardubicích provází odpor části veřejnosti. U sídliště Cihelna ji plánuje postavit miliardář a majitel hokejového klubu Dynamo Petr Dědek. Pardubice dokonce kvůli záměru změnily územní plán. Úřady se teď ale budou muset vypořádat se třemi desítkami námitek a připomínek.
11. 10. 2023|

Pardubičtí zastupitelé schválili změny v připravovaném územním plánu. Umožní projekt podnikatele Dědka

Těsnou většinou v pondělí zastupitelé Pardubic schválili pořízení změny územního plánu. Žádal o ni podnikatel a majoritní vlastník HC Dynamo Petr Dědek. Na Cihelně chce stavět kromě jiného multifunkční halu, hotel nebo tréninkovou halu, podle něj je to investice za pět miliard korun. Zastupitelstvo má 39 členů, na pondělním hlasování jich bylo přítomno 37 a pro hlasovalo 21 z nich.
19. 6. 2023|

Předvolební Pardubice: město se pře o multifunkční arénu podnikatele Dědka

Po čtyřech letech voliči rozhodnou o novém složení pardubického městského zastupitelstva. Nejdiskutovanějším tématem města je osud místního hokejového klubu HC Dynamo a s ním související investiční záměr podnikatele Petra Dědka vybudovat u dostihového závodiště multifunkční, primárně sportovní halu. Její ambiciózní podoba budí u někoho rozpaky.
18. 9. 2022|

Novým většinovým majitelem hokejových Pardubic se stal Dědek

Zastupitelé Pardubic schválili očekávaný prodej většinového podílu v hokejovém Dynamu. Východočeský klub nově převezme podnikatel Petr Dědek. Město se zavázalo ve smlouvě na 15 let zlepšit finanční situaci klubu, pravidelně přispívat na jeho provoz a vytvořit mu výhodné podmínky.
9. 6. 2020|