TÉMA

Škrcení

V seriálu Simpsonovi se časy změnily. Homer přestal škrtit Barta

Seriál Simpsonovi se podle všeho rozhodl ze scénáře škrtnout jeden ze svých nejklasičtějších gagů. V aktuální, pětatřicáté sezoně totiž Homer Simpson prohlásil, že přestal škrtit svého syna, což byl jeho osvědčený výchovný trik. „Časy se změnily,“ konstatuje. Ve skutečnosti ke změně ale došlo už před několika lety, byť si toho diváci všimli až teď.
8. 11. 2023|

Vrchní soud potvrdil ženě za vraždu novorozeného syna patnáct let vězení

Za vraždu novorozence z loňského května odvolací Vrchní soud v Praze potvrdil matce patnáct let vězení. Žena se k činu přiznala a uvedla, že ji mrzí. Rozhodnutí je pravomocné. Za vraždu dítěte hrozilo ženě až dvacetileté vězení. Podle soudu však nebyl skutek spáchán nijak výjimečným způsobem, vyšší trest by tak nebyl namístě.
14. 3. 2023|

Kvůli smrti Floyda protestovaly ve světě tisíce lidí. V Minneapolisu chtějí zákaz škrticích chvatů

V americkém Minneapolisu se radnice chystá policii zakázat užívání škrticích chvatů. Jde o reakci na případ Afroameričana George Floyda, který minulý měsíc zemřel při zatýkání poté, co mu jeden z policistů klečel na krku. Rada města odhlasovala nařízení, podle nějž policie bude muset škrticí techniky vyškrtnout ze svého arzenálu, uvedla agentura Reuters. Na podporu protestů, které kvůli smrti Floyda v minulých dnech vypukly v USA, se sešly tisíce lidí i v evropských či australských městech. Lidé se shromáždili i v Praze.
6. 6. 2020Aktualizováno6. 6. 2020, 22:32|