TÉMA

Náš Děčín

Zastupitelé v Děčíně odvolali část městské rady, primátor Anděl nevyloučil rozpad koalice

Děčínští zastupitelé ve čtvrtek odvolali čtyři radní. Končí náměstkyně primátora Jitka Flachsová (ANO), radní Ivana Poschová (SPD) a radní Miroslav Šefara, který zároveň vystoupil z klubu SPD, a Radek Kudrnáč (ANO). Padl také návrh odvolat primátora Jiřího Anděla (ANO), hlasování o jeden hlas ustál. Zastupitelé hlasovali tajně, přitom se sešli proto, aby zvolili náměstka primátora namísto Jana Skalického (za ANO), který byl z funkce odvolán na minulém zasedání. O jeho nahrazení se bude ještě hlasovat. V radě zůstali čtyři členové a není usnášeníschopná. Ve 27členném zastupitelstvu vládne ANO s SPD. Primátor nevyloučil rozpad koalice.
27. 4. 2023Aktualizováno27. 4. 2023, 19:36|

V Děčíně se na spolupráci domluvilo ANO s SPD. Koalice vznikají i v dalších městech

Děčín je prvním statutárním městem, kde do koalice vstoupí SPD. S hnutím se na spolupráci domluvilo vítězné ANO. Koalice vznikají i v dalších českých městech. Šumperk povede koalice složená z vítězného hnutí ANO, Šumperáků a ODS. V Uherském Hradišti budou spolupracovat čtyři subjekty – Společně pro Hradiště, ANO, Nestraníci pro Hradiště a KDU-ČSL. V Blansku se na spolupráci domluvily hnutí ANO, ODS, Volba pro Blansko a ČSSD. Nymburk povede další čtyři roky vítězné hnutí Nymburk s klidem (NSK) a ODS. V Českém Krumlově bude vládnout širší koalice pěti subjektů – ANO, ČK rozumem a srdcem-Nezávislí, ODS, Krumlováci a Žijeme Krumlovem.
7. 10. 2022Aktualizováno7. 10. 2022, 16:43|

Děčín má po pěti měsících primátora, město povede Jiří Anděl

Vedení Děčína převzal bývalý náměstek Jiří Anděl (ANO), nahradil Jaroslava Hroudu (ANO), který byl z funkce primátora odvolán spolu s dalšími členy vedení města v červnu. Pro Andělovo zvolení primátorem bylo 17 zastupitelů, deset se zdrželo.
12. 11. 2020Aktualizováno12. 11. 2020, 14:33|

Děčín je bez rady, zastupitelé odvolali primátora Hroudu

Děčín je bez vedení města. Zastupitelé ve čtvrtek odvolali pět radních včetně primátora Jaroslava Hroudy (ANO), další čtyři radní rezignovali na svou funkci. Vládní koalice ANO, Náš Děčín, ČSSD se na začátku jednání zastupitelstva rozpadla. Rozhodovat se nyní bude o tom, kdo povede statutární město dál.
25. 6. 2020Aktualizováno25. 6. 2020, 21:27|

Propadající se chodníky, obrubníky bez základů. Děčín podal trestní oznámení za opravy v centru

Trestním oznámením na neznámého pachatele skončila rekonstrukce historické čtvrti v centru Děčína. Znalecký posudek totiž odhalil špatně provedené stavební práce, město se proto obrátilo na policii. Práce pokračují, stavební firma zatím opravuje nevyhovující místa.
3. 6. 2020|