TÉMA

Střížkov

Za pobodání cestujícího v metru uložil soud muži 11 let, ten se okamžitě odvolal

Za pobodání cestujícího v metru z letošního ledna v úterý Městský soud v Praze potrestal osmapadesátiletého Jiřího Felcmana 11 lety vězení. Rozsudek není pravomocný, obžalovaný se proti němu na místě odvolal. Za pokus o vraždu a výtržnictví hrozilo muži maximálně 18 let za mřížemi. Felcman vinu odmítá, tvrdí, že se bránil napadení.
15. 8. 2023Aktualizováno15. 8. 2023, 10:49|

Soud ukončil dokazování v případu pobodání v metru

V případu Jiřího Felcmana, který podle obžaloby v lednu v pražském metru pobodal cestujícího, vynese Městský soud v Praze rozhodnutí v polovině srpna. V pondělí vyslechl svědky, po přehrání kamerových záznamů ukončil dokazování. Státní zástupkyně muži navrhla trest kolem deseti let vězení. Podle Felcmanova obhájce by měl být obžalovaný osvobozen.
31. 7. 2023|

Místo metra jezdí do pražských Letňan jen autobusy, dopravní podnik vyměňuje zabezpečení

Pražské metro nejezdí ve svém nejsevernějším úseku. Na víkend přerušil dopravní podnik provoz mezi stanicemi Ládví a Letňany na lince C, kde vymění zabezpečovací zařízení. Chybějící spoje v podzemí nahradí autobusová linka XC.
12. 6. 2021|

V noci hořel odpad na skládce v pražských Ďáblicích, hasiči doporučili lidem v okolí nevětrat

Pražští hasiči kolem půlnoci likvidovali požár lisovaných balíků s odpadem na volném prostranství na skládce v Ďáblicích. Oheň během noci uhasili, doporučili nicméně lidem v okolí, aby kvůli nepříjemnému zápachu z kouře nevětrali. Informoval o tom mluvčí hasičů Martin Kavka. Chemici hasičů naměřili během zásahu škodlivé koncentrace v ovzduší pouze v bezprostřední blízkosti požáru.
5. 11. 2020|

Praha rozšíří zóny placeného stání, od léta přibudou například v Praze 10

Zóny placeného stání se v létě začnou rozšiřovat i do Prahy 10. Nově mají být zavedeny také v Letňanech a zřejmě i u železniční zastávky v Klánovicích. Další  zóny jsou pak plánovány v městských částech Praha 5, 6 a 9. Návrhy na změny a rozšíření, které vyplývají z požadavků radnic, v pondělí schválili pražští radní. Naposledy začaly zóny platit od letošního ledna v části Prahy 9.
1. 6. 2020|