TÉMA

Parkovací místo

Před školou ve Žďáru se ve všední dny krátce omezuje vjezd. Ohlasy rodičů jsou pozitivní, někteří řidiči jsou proti

Ve Žďáru nad Sázavou zavedli novinku v dopravě – vyhradili ulici školákům. Vždy ráno před začátkem výuky do ní po dobu tři čtvrtě hodiny nesmí zajíždět žádná vozidla. Město vytvořilo pro rodiče, kteří děti vozí do školy, jen vzdálenější krátkodobá parkovací místa. Z těch žáci bezpečně do školy dojdou pěšky. Mezi rodiči projekt sklízí úspěch, majitelé firem v okolí ale s takovým omezením nesouhlasí.
2. 6. 2023|

Znojemské Horní náměstí se má stát centrem dění. Stromy poskytnou stín, parkovat se bude jinde

Horní náměstí ve Znojmě čeká velká proměna. Namísto prázdné plochy by se měly podle vedení města objevit na náměstí stromy, které poskytnou stín. Prostranství se má také stát jakýmsi centrem dění, kde bude rušno až do večera. Z náměstí se rovněž mají přesunout parkovací stání, na jejich místě budou platany a vznikne tam kryté posezení. Přestavbu chce druhé největší město Jihomoravského kraje stihnout ještě letos.
11. 5. 2022|

Neoprávněné parkování na místě pro invalidy by mohlo neukázněné řidiče stát dva body

Zneužívání vyhrazených parkovacích míst podle lidí s handicapem pokračuje. Sami znevýhodnění řidiči dokumentují zastavování aut na místech, kde na to nemají právo. Ve sněmovně je teď návrh, který by takový přestupek trestal dvěma body. Nyní je špatné parkování bez bodového záznamu.
31. 5. 2020|