TÉMA

Veronika Brožová

Reportéři ČT

Slova podpory i pohrůžka zákonem. Případ „kraj versus záchranářka“ policie odložila

Záchranářka Veronika Brožová upozornila krátce po začátku koronavirové krize na nedostatek ochranných pomůcek. Středočeský kraj ale poté, co zpravodajský server Náš Region vydal její kritický dopis hejtmance Jaroslavě Pokorné Jermanové (ANO), podal trestní oznámení pro šíření poplašné zprávy. Případ vyvolal politickou smršť, za nešťastný a zbytečný označil postup hejtmanky také její stranický šéf a premiér Andrej Babiš (ANO). Policie už oznámila, že se případem nebude dál zabývat. Kauzu mapovala Adéla Paclíková z Reportérů ČT.
8. 6. 2020|

Policie odložila trestní oznámení Středočeského kraje kvůli rouškám záchranářů. Jermanová to respektuje

Policie odložila trestní oznámení kvůli zprávám o nedostatku ochranných pomůcek u středočeských záchranářů. Kraj ho v březnu podal kvůli možnému šíření poplašné zprávy. Hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) rozhodnutí policie respektuje, podle ní se podařilo prokázat, že záchranářům ochranné pomůcky nechyběly.
5. 6. 2020Aktualizováno5. 6. 2020, 20:51|

Brožová řekla pravdu, podporují záchranářku kolegové. Středočeská hejtmanka čelí kritice

Záchranářka Veronika Brožová, jejíž otevřený dopis vedl až k podání trestního oznámení ze strany kraje, je podle hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) obětí zákulisních půtek. Brožová ale s takovou interpretací nesouhlasí, do politických aktivit se prý nenechá zatáhnout. Za záchranářku se postavili její kolegové, podle nichž řekla pravdu, když na nedostatek ochranných pomůcek upozornila. Hejtmanka kvůli trestnímu oznámení čelí kritice z koaliční ČSSD, z opoziční ODS i od předsedy ANO Andreje Babiše.
1. 6. 2020Aktualizováno1. 6. 2020, 15:26|
Události komentáře

Článek o výhradách záchranářky šířil paniku, za trestním oznámením si stojíme, říká hejtmanka

Hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) v Událostech, komentářích potvrdila, že kraj podal trestní oznámení pro šíření poplašné zprávy na článek serveru Náš region. Ten informoval o otevřeném dopise záchranářky Veroniky Brožové, která si stěžovala na nedostatek ochranných pomůcek. „Stojíme si za tím,“ říká Pokorná Jermanová.
27. 5. 2020|