TÉMA

Výrobek

Meziroční růst cen výrobců v únoru zpomalil

Ceny výrobců v Česku v únoru pokračovaly v meziročním růstu. Jeho tempo ale bylo mírnější než v lednu. Nejvýrazněji, o 22,2 procenta, stouply ceny zemědělských výrobců. O šestnáct procent vyšší byly ceny průmyslových výrobců, ceny stavebních prací v únoru stouply meziročně o více než desetinu a tržní služby pro podniky zdražily o 5,6 procenta. Údaje zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ). Ceny výrobců naznačují budoucí vývoj cen pro spotřebitele.
15. 3. 2023Aktualizováno15. 3. 2023, 11:53|

Nebyl jogurt ani ratatouille. Nejvyšší správní soud se zastal Lidlu ve sporu o akční zboží

Případ vyprodaného zboží v provozovnách obchodního řetězce Lidl se vrací k Městskému soudu v Praze. Nejvyšší správní soud vyhověl kasační stížnosti, kterou obchodní síť podala, a zrušil rozsudek pražského soudu. Lidl se bránil proti rozhodnutí, které potvrdilo pokutu za přestupky uloženou pražským magistrátem. Částku padesát tisíc korun měl řetězec zaplatit za to, že kontroloři v prodejnách zjistili, že akční výrobky, které Lidl nabízel ve svých letácích, se na prodejně nenachází. Zákazníci je totiž vykoupili hned ze začátku týdne.
30. 9. 2022|

Místo šlehačky výbuch. Vadné lahve explodovaly v dalších kuchyních

V českých domácnostech jsou stovky vadných nádob na výrobu šlehačky z Číny. V posledních dnech explodovaly hned ve dvou kuchyních – v Praze a na Pelhřimovsku. Tentokrát se nikomu nic vážného nestalo. Předloni ale tento typ lahve těžce zranil ženu v Hradci Králové.
26. 5. 2020|