TÉMA

Radnice Brno-střed

Ve výslechových celách v Brně se údajně pořizovaly i nepovolené záznamy

Možné odposlouchávání deseti výslechových cel ve vazební věznici v Brně-Bohunicích bylo podle České advokátní komory (ČAK) porušením práv. V celách se údajně pořizovaly záznamy přesto, že v nich advokáti s klienty rozmlouvali a měli porady. Vedení komory bude zjišťovat, kolik jednání mezi advokáty a klienty se za danou dobu uskutečnilo. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí ČAK Iva Chaloupková.
3. 12. 2021Aktualizováno3. 12. 2021, 17:52|

Rozsudek v kauze Stoka zazní v půli prosince. Švachula u soudu přiznal chybu

Rozsudek v korupčním případu na radnici městské části Brno-střed zazní u Krajského soudu v Brně 16. prosince, nakdy soud jednání odročil. V úterý skončily závěrečné řeči, během kterých promluvil například obžalovaný bývalý místostarosta a radní městské části Jiří Švachula (dříve ANO). Prohlásil, že se ztotožňuje se závěrečnou řečí svého obhájce, podle které proti němu není přímý důkaz. Zároveň ale v některých svých krocích částečně přiznal pochybení.
7. 9. 2021|

Bývalý brněnský politik Švachula zastání u Ústavního soudu tentokrát nenašel. Zůstává ve vazbě

Ústavní soud odmítl stížnost někdejšího brněnského komunálního politika Jiřího Švachuly (dříve ANO), který loni na podzim neúspěšně požádal o propuštění z vazby. Justice mu nevyhověla, ústavní soudci nenašli důvod k zásahu. Švachula je podezřelý z korupce kolem stavebních zakázek městské části Brno-střed.
25. 5. 2020|