TÉMA

Chadwick Boseman

Wakanda Forever. Nový Black Panther vyráží do akce i bez zesnulého herce v hlavní roli

V kalifornském San Diegu na Comic-Conu představilo studio Marvel první ukázku z pokračování úspěšného komiksového filmu Black Panther s názvem Wakanda nechť žije (Wakanda Forever). Tentokrát ale bez hlavní hvězdy Chadwicka Bosemana, který před dvěma lety zemřel. Předchozí díl se stal jedním z komerčně nejúspěšnějších filmů všech dob.
26. 7. 2022|

Málo členů tmavé pleti a podezřelý výlet do Paříže. Zlaté glóby provází kontroverze

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu, která každoročně udílí filmové a televizní ceny Zlatý glóbus, se dostala do středu diskusí. Vítězství snímku Země nomádů nebo pokračování komedie Borat zakalily nové mediální kontroverze. Dva dny před letošním ceremoniálem vyšlo najevo, že skupina nemá jediného černošského člena. Asociace už přislíbila nápravu. Opětovně se také začalo řešit, zda se dary pro asociaci od velkých hollywoodských studií nedají považovat za formu úplatku.
1. 3. 2021|

Zlaté glóby putují do Země nomádů a za Boratem. In memoriam získal cenu herec Boseman

Zlatý glóbus za nejlepší filmové drama vyhrál snímek Země nomádů režisérky Chloé Zhaoové, která si odnesla také ocenění za nejlepší režii.  V kategorii komedie či muzikálu získal ocenění druhý díl filmu Borat. Za roli ve snímku Ma Rainey – matka blues dostal posmrtně cenu za nejlepšího herce Chadwick Boseman. Televizní tvorbu ovládl seriál Koruna.
1. 3. 2021Aktualizováno1. 3. 2021, 10:07|

Na cenách MTV za videoklipy zvítězila odvaha. Předvedla ji Lady Gaga i tancující doktor

Ceny za nejlepší videoklipy udělované americkou televizí MTV ovládla Lady Gaga. Sošek získala pět, mimo jiné v kategorii umělec roku. Ocenění se předávala v noci z neděle na pondělí středoevropského času na několika místech New Yorku.
31. 8. 2020|

Odešel Chadwick Boseman, filmový Black Panther i James Brown

Zemřel americký herec Chadwick Boseman. Představitel komiksového hrdiny Black Panthera nebo zpěváka Jamese Browna ve věku 43 let podlehl rakovině.
29. 8. 2020|

Filmová upoutávka týdne: Spike Lee hledá ve Vietnamu válečný poklad

Bratrstvo pěti, nejnovější snímek amerického režiséra Spikea Leeho, nám představuje čtveřici válečných veteránu z Vietnamu. Do země se nyní po desítkách let vrací, aby našli vysněný poklad svého padlého velitele.
23. 5. 2020|