TÉMA

EasyJet

Greenwashing už ne. Firmy nebudou moct „jen tak“ označit výrobky za ekologické, schválil europarlament

Europoslanci odsouhlasili nová pravidla proti klamání zákazníků, když schválili směrnici omezující takzvaný greenwashing, tedy zavádějící označování výrobků za ekologické. Firmám by za to nově měly hrozit pokuty. Rovněž budou muset uvádět, jak snadné je jejich produkty opravit. Až opatření potvrdí také členské státy, budou mít dva roky na zapracování směrnice do národních legislativ.
17. 1. 2024|

Hasiči stále bojují s rozsáhlým požárem na Rhodosu, hoří i na dalších řeckých ostrovech

Na ostrově Rhodos pokračuje boj s ohněm a evakuace obyvatel. Ze zasažených oblastí se již podařilo dostat dvacet tisíc lidí. Pomáhá armáda i Červený kříž. Ovšem požáry se rozhořely i na dalších místech Řecka, které v neděli zasáhla vlna veder. Tamní záchranná služba dosud neeviduje žádné zraněné.
24. 7. 2023Aktualizováno24. 7. 2023, 21:50|

Ve Francii stávkují letoví dispečeři, ruší se i spoje s Prahou

Leteckou dopravu ve Francii citelně narušila stávka řídících letového provozu. Zrušeno bylo mnoho vnitrostátních i mezinárodních letů, včetně spojení s Prahou. Dispečeři stávkují za zvýšení platů a zlepšení pracovních podmínek, včetně zajištění dostatečného počtu zaměstnanců do budoucna.
16. 9. 2022|

Lidé cestovat chtějí, čekají jen na to, až to bude praktické a bezpečné, říká ředitel Kiwi.com

Cestování je oblast, která letos zazanemanala kvůli pandemii koronaviru obrovské propady. Ve většině zemí v podstatě ze dne na den vše skončilo –⁠ hranice se zavřely, letadla dosedla na zem a lidé chtěli za své letenky peníze zpátky. Navzdory součané situaci se však o „osud“ cestování ředitel a zakladatel vyhledávače Kiwi.com Oliver Dlouhý neobává. „Poptávka je, čeká se jen, až to bude praktické a bezpečné,“ uvedl v Interview ČT24.
6. 12. 2020|

Nové berlínské letiště přijalo první let. Na sedmý pokus a s devítiletým zpožděním

Na berlínském letišti Willyho Brandta přistály první dva lety – zvláštní let Easyjetu z Tegelu a Lufthansy z Mnichova. Přitom otevřeno původně mělo být už v říjnu 2011, pak v červnu 2012. Následovaly další termíny otevření, z kterých nikdy nic nebylo. Kromě mnohokrát oddalovaného zprovoznění a několikanásobně navýšených původních nákladů „proslulo“ nové berlínské letiště i celou řadou často kuriózních závad a nehod – od nedostatků v protipožární ochraně po příliš krátké eskalátory. Přes dvě třetiny Berlíňanů ještě loni podle ankety listu Tagesspiegel nevěřily, že se letiště vůbec někdy otevře.
31. 10. 2020Aktualizováno1. 11. 2020, 07:50|

Česká antivirová společnost Avast se dostala do prestižního indexu londýnské burzy

Do prestižního indexu londýnské akciové burzy FTSE 100 ve středu přibyl se třemi dalšími firmami český výrobce antivirových programů Avast. Čtvrtletní aktualizaci složení indexu po ukončení obchodování oznámil jeho provozovatel FTSE Russell. Avast je první českou firmou v indexu FTSE 100.
3. 6. 2020|

Chorvatsko otevře hranice deseti zemím včetně Česka. Británie zavřela ambasádu v KLDR

Chorvatsko plně otevře hranice pro občany deseti zemí Evropské unie, mezi nimi i Česka. Ve čtvrtek to uvedl tamní premiér Andrej Plenkovič. Pro urychlení vstupní procedury vláda doporučuje návštěvníkům předem vyplnit elektronickou registraci. Velká Británie kvůli přísným omezením v souvislosti s koronavirovou nákazou dočasně uzavřela svou ambasádu v Severní Koreji. Spojené státy hlásí v souvislosti s covidem-19 už víc než sto tisíc obětí.
28. 5. 2020Aktualizováno28. 5. 2020, 21:10|

Hackeři získali údaje o devíti milionech zákazníků aerolinek easyJet

Britský nízkonákladový letecký přepravce easyJet se stal terčem útoku hackerů. Ti získali přístup k informacím zhruba o devíti milionech zákazníků, v některých případech i k údajům o kreditních kartách, oznámila v úterý firma. Její bezpečnostní mechanismy i samotný útok nyní prověřuje Úřad britského komisaře pro informace (Information Commissioner´s Office - ICO). Z útoku jsou podezřelí čínští hackeři, uvedla agentura Reuters s odvoláním na dva zdroje blízké vyšetřování.
19. 5. 2020Aktualizováno19. 5. 2020, 19:09|

Letecké společnosti jsou pandemií tvrdě zasaženy. Osekávají náklady a žádají pomoc od vlád

Letecké společnosti budou pro přežití následků krize kolem nového koronaviru potřebovat od vlád pomoc až 200 miliard dolarů (4,9 bilionu korun). Uvedlo to Mezinárodní sdružení pro leteckou dopravu (IATA). Samotné aerolinie již přistupují k úsporným opatřením, často velmi tvrdým.
19. 3. 2020|

Létání vestoje? Italská firma představila nová sedadla do letadel, kde cestující téměř stojí

Italská firma Avio Interiors představila na veletrhu v Hamburku prototyp nové verze sedadel pro letadla – mají vyšší sklon a cestující tak absolvují let téměř vestoje. Cílem návrhu je ušetřit co nejvíce místa, a tím umožnit vyšší obsazenost letadel. Podle vyjádření firmy, které cituje britský list Independent, bude komfort cestujících „přijatelný“.
9. 4. 2019Aktualizováno14. 4. 2019, 11:38|