TÉMA

Vozy

Pražský dopravní podnik vypíše tendr za 86 miliard. Pokrýt má automatizaci, nové vozy i servis

Pražský dopravní podnik (DPP) vypíše zakázku za 86 miliard korun na automatizaci provozu na lince metra C a nákup vlaků pro linky C a D. Tendr zahrnuje nákup 52 automatických souprav na linku C, šestnáct souprav pro budovanou linku D a nutné úpravy stanic v celkové hodnotě 35,9 miliardy korun. Zbytek hodnoty zakázky tvoří provozní náklady na zajištění údržby po dobu 35 let. Vypsání zakázky ve čtvrtek schválili zastupitelé hlavního města.
25. 1. 2024|

Cestujících ve vlacích významně přibylo, chybějí však vagony. Lépe bude na podzim, doufají dopravci

Do vlaků se vrátili cestující, které z nich vyhnal covid. Dálkové vlaky jezdí letos v létě často přeplněné. Ty povinně místenkové se rychle vyprodají, v ostatních musejí cestující stát. Stále totiž vázne údržba, vozů je málo a dopravci hovoří o tom, že by se situace mohla zlepšit na podzim.
27. 7. 2023|

Veteráni, staré autobusy nebo četníci. Centrem Brna kroužily historické vozy z muzea

Centrem Brna na okružní jízdě několikrát projela historická auta, autobusy i vojenská vozidla ze sbírek brněnského technického muzea. Akce nazvaná Muzeum v pohybu připomněla 90 let od zahájení autobusové dopravy v Brně, zároveň šlo o pozvánku do znovu otevřených expozic muzea po pandemii covidu-19. Jen na náměstí Svobody přišly stovky lidí, uvedla mluvčí muzea Šárka Motalová.
16. 5. 2020|