TÉMA

Petra Kučerová

Stará Boleslav se dočkala severního obchvatu. Městu výrazně uleví

Řidiči mohou začít využívat obchvat Staré Boleslavi. Jeho dokončení se kvůli přeložkám sítí zhruba o půl roku zdrželo. Téměř tříkilometrový obchvat, který od dopravního zatížení uleví zejména staroboleslavskému centru, vybudovala za téměř sto třicet milionů korun společnost Strabag.
30. 5. 2023|

Silničáři ve středních Čechách museli uzavřít dva mosty v havarijním stavu. Zničily je náklaďáky

Silničáři museli bezodkladně uzavřít most přes potok a část silnice blízko Dolních Břežan ve středních Čechách. Po mimořádné prohlídce odborníci zjistili, že je v havarijním stavu a hrozí jeho zřícení. Uzavřený je také most ve středočeské Dobříši, i ten je v tak špatném stavu, že doprava přes něj není bezpečná.
9. 3. 2022|

David Rath bude zřejmě pracovat v brněnské věznici jako lékař

Lékař a bývalý středočeský hejtman David Rath, který si odpykává sedmiletý trest za korupci, bude podle informací ČTK pracovat v brněnské vězeňské nemocnici. Mluvčí Vězeňské služby (VS) Petra Kučerová potvrdila, že bezpečnostní sbor chystá v tomto týdnu zařazení druhého lékaře z řad odsouzených. Rathův advokát Adam Černý bez dalších podrobností sdělil, že VS už jeho klienta převezla do Brna.
9. 2. 2021|

Vězeňská služba povolá do svých nemocnic odsouzené lékaře, počítá i s Rathem

Vězeňská služba zaměstná ve svých nemocnicích odsouzené lékaře. Poprvé o tom informovala Česká televize, její zprávu pak potvrdila i mluvčí bezpečnostního sboru Petra Kučerová. Prvním z takto nasazených lékařů je Petr Kott, který byl odsouzen v korupční kauze dalšího lékaře, někdejšího středočeského hejtmana Davida Ratha. S ním podle ČT vězeňská služba počítá v budoucnu. Sám Rath se už dříve vyslovil během výkonu trestu pro možnost pracovat jako lékař.
15. 12. 2020Aktualizováno15. 12. 2020, 13:56|

Protesty kvůli covidu-19 ve věznici na Mostecku vyšetřuje policie. Organizátorům hrozí dalších deset let vězení

Policie zahájila trestní řízení v souvislosti s protesty ve věznici v Bělušicích na Mostecku kvůli podezření z trestného činu vzpoury vězňů. Organizátorům pátečních a sobotních protestů hrozí dalších deset let vězení, uvedla policie na Twitteru. Vězni se vzbouřili kvůli nepodloženým informacím o covidu-19, situaci se podařilo uklidnit. Zásahová jednotka bělušické věznice zůstává v pohotovosti, sdělila ČTK mluvčí Vězeňské služby ČR Petra Kučerová.
1. 11. 2020|

K sobotnímu večeru přibylo 6771 nakažených, zhruba o tisíc méně než minulý týden

Koronavirus se v Česku nadále šíří velmi rychle, čísla jsou oproti minulé sobotě ale nižší. K sobotní 18. hodině přibylo 6771 nakažených, zhruba o tisícovku méně než předešlý týden. V pátek vyhodnotily laboratoře pozitivně 13 606 testů na koronavirus – poprvé za celý říjen nebyl tak na závěr pracovního týdne stanoven dosavadní denní „rekord“ v počtu nakažených. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví.
31. 10. 2020Aktualizováno31. 10. 2020, 18:47|

Rath dostal v teplické věznici úlevy, na které neměl nárok, zjistilo šetření státního zastupitelství

Teplická věznice porušila předpisy, když odsouzenému exhejtmanovi Davidu Rathovi povolila nosit civilní oblečení a užívat vlastní matraci. Vyplývá to z šetření, které provedlo Nejvyšší státní zastupitelství. Kromě toho se úřad zaměřil na délku pobytu Ratha v přijímacím oddílu věznice. Možná podezření ale musí ještě došetřit.
5. 6. 2020|

Letní tábory můžou začít už na konci června. Cenu testů na covid-19 bude stát regulovat

Pokud se nezmění epidemiologická situace, mohou dětské letní tábory začít už od 27. června; zástupci organizátorů se na tom dohodli s hygieniky. Ministerstvo zdravotnictví také stanoví maximální cenu testu na covid-19 pro samoplátce a správní úřady.
14. 5. 2020Aktualizováno14. 5. 2020, 21:22|