TÉMA

Eva Vorlíčková

Soud přiznal bývalému primátorovi Prahy Hudečkovi odškodné přes 760 tisíc za kauzu Opencard

Soud přiznal bývalému pražskému primátorovi Tomáši Hudečkovi zhruba 763 tisíc korun jako odškodné za nezákonné stíhání v kauze Opencard. Rozsudek není pravomocný a strany se mohou odvolat. Někdejší komunální politik z TOP 09 získal už dříve od ministerstva spravedlnosti milion korun za způsobenou nemajetkovou újmu a za výdaje na právníky. V žalobě žádal dalších 7,6 milionu korun.
14. 2. 2024|

Bývalá radní Vorlíčková dostala odškodnění 840 tisíc korun za neoprávněné stíhání v kauze Opencard

Bývalá pražská radní pro informatiku Eva Vorlíčková dostane od státu přes 840 tisíc korun s úroky jako odškodné za obhajobu a ušlý zisk kvůli trestnímu stíhání v kauze Opencard. Pražský městský soud o tom pravomocně rozhodl v úterý. Jako náhradu škody za nemajetkovou újmu žádala přes pět milionů korun s tím, že kvůli kauze údajně nebyla znovu zvolena do funkce radní. Už dříve Vorlíčková vysoudila téměř půl milionu korun.
25. 4. 2023|

Praha zatím nemusí platit za licence k Opencard. Soud zamítl žalobu firmy eMoneyServices

Městský soud v Praze zamítl žalobu společnosti eMoneyServices (EMS) ve sporu kolem Opencard. Firma žalovala hlavní město, aby jí zaplatilo dluh přibližně čtyřicet milionů korun za neoprávněné užívání licencí ke kartě. ČT to řekl mluvčí soudu Adam Wenig. Rozsudek není pravomocný, strany se ještě mohou odvolat. Obvodní soud pro Prahu 2 aktuálně řeší náhradu pro bývalého primátora Tomáše Hudečka (TOP 09) za sedm let nezákonného stíhání v kauze Opencard. Po státu požaduje 7,6 milionu korun.
3. 2. 2023Aktualizováno3. 2. 2023, 20:31|

Hudeček je v kauze Opencard definitivně nevinný. Žalobce se proti rozsudku neodvolal

Bývalý pražský primátor Tomáš Hudeček a další lidé obžalovaní v kauze Opencard jsou definitivně nevinní, potvrdilo České televizi státní zastupitelství. Žalobce se neodvolal proti březnovému zprošťujícímu rozsudku soudu.
14. 5. 2020|