TÉMA

Institut tvůrčí fotografie

Šest tipů: Aktuální výstavy ukazují Klokaního Tarzana, počítačové vitráže i třicet let fotografie

Michael Rittstein převezl z ateliéru ve stodole své poslední práce do pražské galerie. Jiný výstavní prostor v hlavním městě „posprejoval“ Michal Škapa. Jan Eipell se vrací do rodné Úpice s niternými obrazy. K rozjímání přivádějí i osvětlená počítačová díla polského umělce Jana Pamuły v Olomouci. Libor Veselý se v Brně přiznává ke „kopírování“ starých mistrů. Institut tvůrčí fotografie se ohlíží v Opavě za třiceti lety existence. Na vybrané výstavy upozornily Události v kultuře.
25. 9. 2021|

Tři dekády. Institut tvůrčí fotografie se za minulostí ohlíží současností

Institut tvůrčí fotografie v Opavě už třicet let „vychovává“ tvůrce, kurátory a teoretiky fotografie. Z prací svých studentů a nedávných absolventů sestavil výstavu, která slouží jako připomínka dosavadní činnosti. Téměř polovina zájemců o studium pochází ze zahraničí, což se odráží i ve výběru. Instalace Tři dekády je ke zhlédnutí do 27. září v Domě U Černé Matky Boží v Praze.
21. 6. 2020|

Portréty cyklu Životy pod rouškou mají svoji výstavu v parku uprostřed Opavy

Portréty z doby pandemie se představují na fotografiích uprostřed Opavy. Fotografové Ivo Žídek a Jan Langer svůj cyklus nazvali Životy pod rouškou. Nápad vznikl krátce po vyhlášení nouzového stavu. Na projektu se podílela Opavská kulturní organizace a Institut tvůrčí fotografie ve spolupráci se zpravodajským webem ČT24.
6. 5. 2020|