TÉMA

Petr Matoušek

Bývalý hokejista Čechmánek dostal u soudu za podvod nepravomocně podmínku

Zlínský krajský soud nepravomocně uložil bývalému hokejovému reprezentantovi Romanu Čechmánkovi tříletý trest odnětí svobody s podmíněným odkladem na zkušební dobu pěti let za podvod. Škoda podle rozsudku přesáhla 7,2 milionu korun. Čechmánek se zadlužil při podnikání. Podle státního zástupce si půjčoval peníze a objednával práce, i když věděl, že závazky nebude schopen splatit. Jednapadesátiletý Čechmánek vinu dlouhodobě popírá, hrozilo mu až osm let vězení.
19. 4. 2022Aktualizováno19. 4. 2022, 11:23|

Soud zprostil obžaloby muže, který se původně přiznal k upálení bezdomovců. Nepodařilo se to prokázat

Zlínský krajský soud zprostil Miroslava Gašpara obžaloby z vraždy dvou mužů a pokusu o vraždu ženy v bývalé kotelně v Kroměříži. Skutek se nepodařilo sedmačtyřicetiletému muži prokázat. Podle podané obžaloby vylil Gašpar s neznámým komplicem na dva spící muže benzin a zapálil je. V rozporu s tím je však posudek hasičů, kteří stopy po benzinu v místnosti nenašli. Rozsudek není pravomocný, žalobce si nechal lhůtu pro podání odvolání, Gašpar ve středu u soudu nebyl.
14. 10. 2020|

Malý princ i vyhubení živočichové. Zlatá stuha zdobí nejlepší knihy pro děti

Více než sto osmdesát knih vydaných v loňském roce si přálo získat cenu za nejlepší počiny pro děti a mládež. Zlatou stuhou pro vítěze se ale může ozdobit jen několik z nich, přehled oceněných titulů nabízí následující fotogalerie. Předávání stuh 28. ročníku do rukou autorů se z důvodu současné nepříznivé situace přesunulo na podzim.
4. 5. 2020|