TÉMA

Jiřina Klčová

ANO vyloučilo bývalého pardubického primátora Charváta a šéfa rozvojového fondu Drenka

Předsednictvo hnutí ANO rozhodlo o vyloučení bývalého pardubického primátora Martina Charváta a šéfa Rozvojového fondu Pardubice Michala Drenka kvůli kauze na pardubickém magistrátu. Oznámil to předseda hnutí Andrej Babiš. Hnutí také provede audit ve své pardubické organizaci a svolá mimořádný sněm krajské organizace. Její rozpuštění neočekává.
22. 11. 2023Aktualizováno22. 11. 2023, 18:38|

Pardubice mají první školu se zelenou střechou. Přibýt mají další

Pardubice mají první školu se zelenou střechou. Je to areál se základní školou na sídlišti Dubina. Trávnatý porost střechy má zajistit především snížení teploty ve třídách během horkých dnů, ale bude plnit i funkci estetickou.
26. 10. 2023|

Pardubické letiště prodělává. Provozovatel doufá v zavedení nákladních linek z Číny

Po zimní pauze odletí v pátek první linky z letiště Pardubice, cestující zamíří hlavně do přímořských destinací. K vyrovnanému rozpočtu to ale nestačí, letiště je dlouhodobě ve ztrátě. Hlavním akcionářům, kterými jsou Pardubice a Pardubický kraj, se to nelíbí. Soustředit se tak chtějí i na nákladní dopravu.
16. 5. 2023|

Petice proti spalovně v Rybitví u Pardubic míří do Senátu

Více než deset tisíc lidí podepsalo petici proti spalovně odpadu v Rybitví u Pardubic. Obávají se zhoršení kvality ovzduší i zvýšení kamionové dopravy. V téměř dvacet let odstavené spalovně by totiž majitel, společnost AVE CZ, chtěl po rekonstrukci spalovat průmyslový a nebezpečný odpad. Petice nyní putuje do Senátu.
17. 4. 2023|

Pardubice povede ANO s Žijeme Pardubice a Společně pro Pardubice. Lídři podepsali koaliční dohodu

Město Pardubice povede hnutí ANO, Žijeme Pardubice a Společně pro Pardubice. Koalice má těsnou většinu 20 hlasů. Primátorem bude Jan Nadrchal, lídr ANO, které volby v Pardubicích v září vyhrálo. Lídři uskupení v pátek podepsali koaliční dohodu. Ustavující zastupitelstvo se uskuteční v pondělí 17. října. Město bude mít opět čtyři náměstky primátora.
14. 10. 2022|