TÉMA

Gretchen Whitmerová

Druhý z vůdců skupiny, která chtěla unést guvernérku Michiganu, dostal 19 let vězení

Druhého z vůdců ozbrojené skupiny, která plánovala únos michiganské guvernérky Gretchen Whitmerové a odpálení mostu v roce 2020, poslal soud na devatenáct let do vězení. Žalobci požadovali doživotní odnětí svobody. O trestu pro Barryho Crofta informovala agentura AP. První vůdce a Croftův spolupachatel Adam Fox byl odsouzen k šestnácti letům vězení.
28. 12. 2022|

Vůdce skupiny, která chtěla unést michiganskou guvernérku, dostal 16 let vězení

Vůdce skupiny, která v roce 2020 plánovala únos michiganské demokratické guvernérky Gretchen Whitmerové a odpálení mostu, byl odsouzen k 16 letům odnětí svobody, hrozilo mu až doživotí. O rozsudku nad Adamem Foxem informovala agentura AP. Druhý vůdce skupiny Barry Croft vyslechne rozsudek ve středu.
27. 12. 2022|

Jeden ze spiklenců, kteří chystali únos michiganské guvernérky, dostal čtyřletý trest

Americký soud ve čtvrtek vyměřil čtyřletý trest vězení Kalebovi Franksovi z Michiganu za spoluúčast na přípravě únosu guvernérky tohoto státu Gretchen Whitmerové. Franksovi hrozilo původně doživotí, k činu se ale přiznal a poskytl důležité svědectví, informoval server Axios.
7. 10. 2022|

Za plán únosu michiganské guvernérky dostal muž přes šest let vězení

Pětadvacetiletého Tye Garbina, který spolu s dalšími plánoval únos guvernérky amerického Michiganu Gretchen Whitmerové, poslal soud na šest let a tři měsíce do vězení. Nižší trest Garbin dostal výměnou za přiznání a svědčení proti ostatním.
26. 8. 2021|

FBI údajně zhatila plán únosu michiganské guvernérky. Ve vazbě skončilo několik lidí

Úřady v americkém státě Michigan ve čtvrtek ohlásily zatčení 13 mužů podezřelých z plánování útoků namířených proti místní guvernérce Gretchen Whitmerové a dalším činitelům. Šest obviněných podle amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) připravovalo únos Whitmerové z jejího rekreačního sídla na severu státu. Ve vazbě skončilo také dalších sedm lidí, kteří údajně dávali najevo záměr provést útoky na členy bezpečnostních složek a budovu michiganského Kapitolu.
9. 10. 2020|

„Make America Work Again!“ Demonstranti se zbraněmi chtěli konec omezení v Michiganu

Před zákonodárným sborem amerického státu Michigan ve čtvrtek demonstrovaly stovky lidí proti karanténním opatřením vyhlášeným demokratickou guvernérkou Gretchen Whitmerovou. Někteří nosili viditelně střelné zbraně a část z nich poté i se zbraněmi v protestu pokračovala přímo v budově michiganského Kapitolu, kde zákonodárci sídlí. To je v Michiganu legální.
1. 5. 2020|