TÉMA

Muž

Policisté vypátrali muže, který odešel z brněnské psychiatrie

Policisté vypátrali třiadvacetiletého muže, který nedovoleně odešel z brněnské psychiatrické nemocnice. Podstupoval sexuologické léčení pro své pedofilní sklony, hrozilo, že bez medikace může být nebezpečný.
20. 6. 2023Aktualizováno20. 6. 2023, 18:35|

Pražská policie vyšetřuje znásilnění několika dětí, hledá muže na videu

Neznámý pachatel v březnu v Praze 2 sexuálně zneužil podle policie několik dětí, přičemž nejmladšímu dítěti bylo sedm let a nejstaršímu 11 let. Kriminalisté zveřejnili kamerový záznam zachycující muže, se kterým kvůli objasnění případu potřebují mluvit.
1. 5. 2022|

Kdo chce úřední změnu pohlaví, musí i nadále podstoupit operaci, rozhodl Ústavní soud

Operace zůstane podmínkou úřední změny pohlaví, vyplývá z nálezu, který zveřejnil Ústavní soud. Zamítl návrh pisatele na zrušení několika pasáží občanského zákoníku a zákonů o specifických zdravotních službách a evidenci obyvatel.
31. 3. 2022Aktualizováno31. 3. 2022, 17:23|

Muž zatčený na pozemku hradu Windsor je zadržován na základě zákona o duševním zdraví

Muž zadržený v sobotu po vniknutí na pozemek hradu Windsor, ve kterém tráví svátky britská panovnice Alžběta II., je držen ve vazbě na základě zákona o duševním zdraví. Oznámila to v neděli londýnská policie. Mladý muž je podle ní v péči zdravotníků. Incident se stal v den, kdy královna k lidu pronesla tradiční vánoční poselství.
26. 12. 2021|

Pohřešovanou Češku nalezla londýnská policie mrtvou, potvrdil Kulhánek

Pohřešovaná česká občanka byla v Londýně nalezená mrtvá. Potvrdil to na Twitteru ministr zahraničí v demisi Jakub Kulhánek (ČSSD) s odvoláním na britskou policii, která vyšetřuje příčinu smrti. Podle mluvčí ministerstva byla rodina pohřešované vyrozuměna.
12. 12. 2021Aktualizováno12. 12. 2021, 22:19|

Starost otců o potomky je u savců výjimečná. Vědci jsou na stopě, proč to funguje u lidí

Lidé se liší od ostatních primátů velmi výrazně v tom, kolik péče věnují otcové svým potomkům. Doba vzniku ani příčina této jedinečné formy otcovství není známá a dá se jen těžko prokázat - ale nová teorie navrhuje, že vznikla z potřeby partnerství v reakci na měnící se ekologické podmínky.
2. 5. 2020|