TÉMA

Pražská tržnice

Opravy tratí zastaví některé pražské tramvaje

Cestující pražské MHD se od pátku 27. října musí připravit na další omezení. Kvůli opravě tramvajové trati mezi zastávkami Výstaviště a Nádraží Holešovice nebudou až do 5. prosince jezdit tramvaje. Krátký úsek budou muset objíždět po jiných trasách. Náhradní doprava mezi oběma zastávkami však zavedena nebude. Vyplývá to z informací zveřejněných na webu dopravního podniku (DPP).
25. 10. 2023|

Další opravy v Praze zastavily tramvaje v Holešovicích a omezily dopravu na magistrále

V hlavním městě probíhají další prázdninové opravy, které omezují řidiče i cestující MHD. Provoz tramvají v části Holešovic od pondělí zastavila modernizace vlakové trati. Správa železnic tam instaluje ochranný rám pro výstavbu nového železničního mostu u Výstaviště. Silničáři navíc začali pracovat i ve spodní části magistrály.
31. 7. 2023|

Ministerstvo práce chce, aby uprchlíci do dvou měsíců žádali o dávky už jen elektronicky

Žádosti o humanitární dávky od uprchlíků z Ukrajiny by úřady práce měly do dvou měsíců podle ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV) vyřizovat jen elektronicky. Pomoci má možnost získání mobilního klíče prostřednictvím poboček České pošty a kontaktních bodů CzechPoint. Čtyři pracoviště fungují od středy v Pražské tržnici v Holešovicích. Mobilní klíč si tam zatím zřídilo přes tři sta lidí. V nejbližších dnech by se měla aktivita rozšířit po celém Česku. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) během své návštěvy v Německu apeloval na to, aby vznikl jednotný evropský registrační systém pro uprchlíky.
29. 4. 2022Aktualizováno29. 4. 2022, 17:16|

První velká investice do tržnice v Holešovicích prošla pražským zastupitelstvem. Město opraví burzu masa

Rekonstrukci budovy masné burzy v Pražské tržnici v Holešovicích schválilo městské zastupitelstvo. Magistrát tedy může vypsat zakázku, předpokládá, že oprava zchátralé budovy bude stát maximálně 185,6 milionu korun.
18. 2. 2021|

Praha opraví okolí Negrelliho viaduktu i burzu v holešovické tržnici. Schválili to radní

Pražský magistrát do konce června zažádá o územní rozhodnutí na úpravu okolí Negrelliho viaduktu v Karlíně. V současné době pokračuje projektová příprava úprav veřejných prostranství a vestaveb do oblouků, ve kterých vzniknou kavárny, ateliéry či start-upy. Nájemce oblouků vybere komise. Společně s tím schválili pražští radní i opravy bývalé burzy v holešovické tržnici.
15. 2. 2021|

Obchody, design, vyhlídková věž a nové vchody. Pražská tržnice se dočká rekonstrukce za miliardy

Dvě až tři miliardy korun chce hlavní město v následujících letech investovat do rozvoje Pražské tržnice. Podle magistrátu má být její provoz ekonomicky udržitelný. Památkově chráněný areál má nabídnout prostor pro kulturu, obchod i gastronomii.
12. 6. 2020|

Pražská developerská společnost pomůže řešit bytovou krizi. Magistrát do ní nalil třináct milionů

Praha zřídí novou městskou příspěvkovou organizaci Pražská developerská společnost a vloží do ní neinvestiční příspěvek třináct milionů korun. Organizace vznikne k letošnímu 1. červnu a bude se zabývat zejména využitím pozemků v hlavním městě, jejich rozvojem a výstavbou bytových domů.
27. 4. 2020|