TÉMA

Celnice

Celnice v Rozvadově ustoupí parkovišti. ŘSD slibuje u dálnice stovky nových míst

Bývalá celnice u dálnice D5 v Rozvadově jde k zemi. Ředitelství silnic a dálnic se rozhodlo zbourat devět budov, které nemají od vstupu Česka do schengenského prostoru využití. Vzniklý prostor chce využít k rozšíření parkoviště, na němž se zásadně zvýší počet prakovacích míst pro kamiony a zbude i na osobní auta.
7. 3. 2024|

30 let zpět: Celnice na hranicích až za půl roku

S blížícím se rozdělením Československa se řešila otázka výstavby celnic na hranicích a daňový systém. Na české straně byly zatím instalovány tři mobilní buňky pro celníky, na slovenské straně žádné. Proto bylo v plánu provizorně zřídit takzvané kontrolní body, které měly fungovat půl roku, než dojde ke zprovoznění normálního režimu s celnicemi na hraniční čáře.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
28. 12. 2022|

Počty chycených lidí na hranici se Slovenskem po týdnu kontrol klesají

Česká republika před týdnem zavedla kontroly v plném rozsahu na hranicích se Slovenskem. Potrvají do 8. října. Od neděle tam celníky a policisty posílí i vojáci. Důvodem je zvýšený záchyt lidí vstupujících do země nelegálně. Mimořádné měsíční střežení hranice vyjde na zhruba 110 milionů korun.
7. 10. 2022|

30 let zpět: Kající se ropák

Nač by zahraniční návštěvíci draze nakupovali oficiální poukázky na benzin a naftu, když se vždycky najde nějaký ten český chytrák, který jim za kýžené valuty prodá levněji? Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
25. 4. 2020|