TÉMA

Skinheads

30 let zpět: „Stop bolševismu a kapitalismu,“ hlásaly transparenty anarchistů

V Praze se na Svátek práce konalo povolené setkání anarchistů. Jejich průvod městem vedl ze Střeleckého ostrova na Letnou, kde se anarchisté střetli s přívrženci hnutí Skinheads v ozbrojené bitce. Po zásahu policie byla mezi zabavenými osobními zbraněmi nalezena mimo jiné i nabitá pistole.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
1. 5. 2022|

30 let zpět: Pankáči zasedli na Karlově mostě

Do Prahy se sjelo několik desítek příznivců hnutí punk a skinheads z Německa. Když policie přibližně sedmdesát nejagresivnějších výtržníků zadržela, zajistila u nich pestrou škálu zbraní.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
6. 8. 2021|

30 let zpět: Střety anarchistů se skinheady před areálem pražského Výstaviště

Před areálem pražského Výstaviště se shromáždila asi osmdesátičlenná skupina mladých anarchistů, aby demonstrovala proti konání Všeobecné československé výstavy. Krátce nato však skupinu napadli přívrženci hnutí skinheads a došlo k ostré bitce. Policie, která se ke konfliktu dostala s velkým zpožděním, čelila kritice.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
30. 5. 2021|

30 let zpět: Orlík v televizi. Landa vyzýval k dodržování zákona

V Praze a v Olomouci docházelo před třiceti lety k násilným akcím skinheads. Daniel Landa a David Matásek z hudební skupiny Orlík prostřednictvím ČST vyzývají své kamarády, aby nepřekračovali zákon.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
3. 5. 2020|

30 let zpět: Policejní zátah v Karlových lázních

Karlovy lázně na Novotného lávce v Praze se dnes pyšně prohlašují za největší hudební klub ve střední Evropě. Po staletí zde stával mlýn, lázně vznikly po jeho vyhoření v 19. století, nějaký čas tu své vydavatelství provozoval K. H. Borovský. Víte ale, kdo Karlovy lázně obýval na začátku devadesátých let? Podívejte se na reportáž.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
26. 4. 2020|