TÉMA

Princ Edward

Pavel se na Hradě setkal s princem Edwardem, ten pak v Senátu ocenil studenty

Britský princ Edward předal v Senátu ocenění absolventům vzdělávacího programu, který jako vévoda z Edinburghu zaštiťuje. Během své návštěvy v Česku se bratr Karla III. už sešel s prezidentem Petrem Pavlem a ve Vestci u Prahy zasadil strom v aleji, která vznikla u příležitosti nedožitých stých narozenin jeho otce Philippa. Edward v Česku pobyde do čtvrtka.
24. 5. 2023Aktualizováno24. 5. 2023, 16:38|

Britský princ Edward přijel do Prahy. Neformálně se sešel s Pavlem

Britský princ Edward v úterý přijel na návštěvu České republiky. Do Prahy na britské velvyslanectví dorazil autem z Německa kolem čtvrté odpoledne. Fotografii z příjezdu sdílel na svém Twitteru britský velvyslanec v Česku Matthew Field. Středobodem Edwardovy návštěvy bude Mezinárodní cena vévody z Edinburghu (DofE) určená studentům mezi čtrnácti a čtyřiadvaceti lety. Navštíví také obec Vestec u Prahy, pokloní se u Národního památníku hrdinů heydrichiády v Praze a setká se s prezidentem Petrem Pavlem, se kterým se neformálně sešel už v úterý. V Česku pobude do čtvrtka.
23. 5. 2023Aktualizováno23. 5. 2023, 23:23|

Netušíme, jaký svět bude. Potřebujeme flexibilní mladé lidi, řekl ČT britský princ Edward

Mladí lidé se během koronavirové krize adaptovali a získali cenné životní zkušenosti, míní britský princ Edward. V rozhovoru pro Českou televizi mluvil o tom, jak mladým pomáhá v seberealizaci Mezinárodní cena vévody z Edinburghu, kterou založil jeho otec, nedávno zesnulý princ Philip. Právě u příležitosti jeho nedožitých stých narozenin poskytl princ Edward interview zpravodaji ČT ve Spojeném království Bohumilu Vostalovi.
11. 6. 2021Aktualizováno11. 6. 2021, 20:47|

Británie si připomněla nedožité narozeniny prince Philipa. Královna dostala po něm pojmenovanou růži

Británie si ve čtvrtek připomínala nedožité sté narozeniny prince Philipa. Nejdéle sloužící choť britské královny v dějinách zemřel na začátku dubna. V exkluzivním rozhovoru pro Českou televizi na něj vzpomínal jeho nejmladší syn, princ Edward. Celé interview odvysílá páteční pořad 90' ČT24.
10. 6. 2021|

Námořník, bouřlivák, trpělivý manžel i novátor. Princ Philip ze zákulisí měnil tvář monarchie

Vévoda z Edinburghu strávil po boku britské královny Alžběty II. dlouhých 73 let. Jejich manželství bylo jedním z mála stabilních prvků života britské královské rodiny a nedostižným vzorem pro jejich potomky. I když musel princ Philip svou panovnici vždy následovat s uctivým odstupem, byl to právě on, kdo uvnitř paláce prosazoval změny, které měly monarchii zmodernizovat a pomoct jí tak přežít až do 21. století.
9. 4. 2021|