TÉMA

Zoo Olomouc

V olomoucké zoo uhynul sedmnáctiletý lev Šimon. Byl nejaktivnějším samcem na světě

V zoo na Svatém Kopečku v Olomouci v pátek uhynul téměř sedmnáctiletý lev berberský Šimon. Podle ošetřovatelů trpěl mimo jiné chronickými potížemi pohybového aparátu. Přesná příčina jeho úhynu zatím není jasná, mohlo se ale jednat o akutní infekci. Lev Šimon byl samcem s největším počtem odchovaných mláďat, která se v zoologických zahradách na celém světě narodila, byl otcem šesti lvíčat.
18. 2. 2022|

Živého třímetrového krokodýla objevili hasiči při požáru zahradního domku

Odchyt exotického zvířete museli řešit hasiči, kteří zasahovali u požáru zahradního domku v Klopině v Olomouckém kraji. Živý krokodýl nilský se totiž nacházel přímo v hořícím objektu, upozornil je na něj majitel. Hasiči tak zásah přerušili, zvíře pomocí termokamery lokalizovali a přivolaní experti na odchyt jej přemístili do blízké garáže. Případ nyní prověřují policisté, kteří podají podnět k veterinární správě ohledně legálnosti chovu.
12. 3. 2021Aktualizováno12. 3. 2021, 15:17|

V olomoucké zoo odchovali krokodýlí mláďata. Na zkoušku o ně pečuje matka

Pod bedlivým dohledem své matky tráví první týdny svého života tři ze šesti mláďat krokodýla čelnatého, která se v polovině září narodila v zoologické zahradě na Svatém Kopečku u Olomouce. Ošetřovatelé tentokrát do umělé líhně umístili pouze polovinu mláďat a o druhou se zkušebně stará jejich matka, která k radosti ošetřovatelů svoji mateřskou roli zodpovědně plní.
8. 10. 2020|

Zoologické zahrady žádají vládu o dřívější otevření venkovních expozic. Přicházejí o miliony

Zlínská zoo, která je druhou nejnavštěvovanější v Česku, společně s dalšími deseti zahradami žádá vládu o dřívější otevření venkovních areálů než 25. května. Zahrady přišly kvůli uzavření souvisejícímu s pandemií koronaviru za březen a duben na tržbách v součtu zhruba o sto milionů korun.
20. 4. 2020|