TÉMA

Zoo Ostrava

Srny a bažanti byli prvními obyvateli ostravské zoo. Před 70 lety ji založila skupina havířů

Před sedmdesáti lety byla v Ostravě založena zoologická zahrada. U jejího vzniku stála skupina ostravských havířů, kteří se snažili zpříjemnit život v moravskoslezské metropoli a v Kunčičkách vybudovali odpočinkový areál. Jeho součástí byl i zookoutek, ve kterém už dva roky před oficiálním založením zahrady pobíhala první zvířata. V současné době je v zahradě k vidění více než pět tisíc živočichů. Patří ke špičce v chovu primátů, slaví úspěchy i při odchovech ohrožených druhů.
26. 10. 2021|

Sloni v ostravské zoo mají nové stínidlo. Přiblíží se tak k vyhlídkám pro návštěvníky

Sloni indičtí v ostravské zoologické zahradě mohou využívat nové stínidlo za více než 2,2 milionu korun. To původní už bylo nevyhovující, sloni se tak spíše zdržovali ve stínu budovy pavilonu, která je však ve velké vzdálenosti od vyhlídek pro návštěvníky. Zoo se proto rozhodla vybudovat pro ně nové zázemí, infomovala mluvčí ostravské zahrady Šárka Nováková.
4. 8. 2021|

Ostravské zoo se podařil odchov želvy chrámové. Ve volné přírodě jí hrozí vyhynutí

Ostravské zoologické zahradě se poprvé podařil odchov vzácné želvy chrámové. Mimořádný je především v tom, že se v zajetí podaří jen výjimečně a za poslední rok ho žádná zoo kromě ostravské nezaznamenala, uvedla mluvčí zahrady Šárka Nováková.
26. 7. 2021|

Do ostravské zoo přibylo mládě hrocha. Kvůli potřebě klidu zůstane pavilon Tanganika zavřený

Mládě hrocha obojživelného se narodilo v ostravské zoo. Jde o prvního potomka mladého páru, zahrada tak dočasně uzavřela pavilon Tanganika, aby samice měla klid na péči. V ostravské zoo se už podařilo odchovat celkem 18 mláďat.
31. 7. 2020|

Zoologické zahrady žádají vládu o dřívější otevření venkovních expozic. Přicházejí o miliony

Zlínská zoo, která je druhou nejnavštěvovanější v Česku, společně s dalšími deseti zahradami žádá vládu o dřívější otevření venkovních areálů než 25. května. Zahrady přišly kvůli uzavření souvisejícímu s pandemií koronaviru za březen a duben na tržbách v součtu zhruba o sto milionů korun.
20. 4. 2020|