TÉMA

Barbora Lišková

S omezeními na Barrandovském mostě se řidiči zatím nesrovnali

Dvacet minut navíc musí v průměru přičíst k obvyklé jízdní době řidiči, kteří projíždějí přes rozkopaný Barrandovský most v Praze. Most je nejvytíženějším dopravním bodem v Česku, pracuje se na něm třetím rokem, ale letos si ani po týdnu doprava ještě „nesedla“. Kolony z mostu ovlivňují provoz i v širokém okolí, například ve Strakonické ulici, kde si řidiči ve špičce rovněž postojí i desítky minut navíc.
21. 3. 2024|

Uzavřená část Libeňského mostu by měla jít k zemi, rozhodli odborníci

Experti doporučili zbourat nyní uzavřený takzvaný inundační most u pražské Palmovky, který je součástí Libeňského soumostí. Silničáři počkají na platné stavební povolení a pak zahájí demolici mostu. Práce by mohly začít letos v dubnu, řekla mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. Historického Libeňského mostu přes Vltavu se práce nedotknou a zůstane v provozu. Dopravní podnik (DPP) vybuduje provizorní tramvajovou zastávku na konci provozované části Libeňského soumostí. Most v části přes Vltavu nevykazuje zásadní problémy a není potřeba jej uzavírat.
31. 1. 2024Aktualizováno31. 1. 2024, 13:59|

Jako by byly prázdniny už v dubnu. Práce na silnicích začínají, doprava kvůli koronaviru klesla

Klidnější provoz v dopravě nahrává pracím na silničních stavbách. Už nyní tak začaly některé rekonstrukce, a to i na exponovaných místech, s nimiž by se jinak čekalo až na léto. Stát se teď chystá vypsat nové dodatečné zakázky. Například ředitelství silnic a dálnic připravuje tendry za téměř 100 miliard korun.
18. 4. 2020|