TÉMA

Odposlouchávací zařízení

Pět čínských čajů a tři desítky pomerančů. Ukrajinci odposlouchávají ruskou vojenskou komunikaci

Ukrajinská bojová linie se v posledních měsících výrazně neposunula. Válka s Ruskem i kvůli tomu dostává nový rozměr. Kyjev se pustil do většího využívání moderních technologií a ukrajinští vojáci, kteří trpí nedostatkem munice, slaví dílčí úspěchy i díky metodě odposlouchávání nepřítele.
23. 2. 2024|

30 let zpět: Národní knihovna nemá místo na knihy, na depozitář chybí peníze

S akutním nedostatkem místa pro uložení nových svazků se potýká Národní knihovna. A to i přesto, že vláda v březnu 1992 rozhodla o vzniku nového depozitáře. Hlavním problémem ale zůstává financování projektu.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
11. 12. 2022|

30 let zpět: Navyšuje se povinné ručení

Před třiceti lety se rozšířila odpovědnost za škodu způsobenou motorovým vozidlem. Příčinou byla téměř dvoumiliardová ztráta, kterou pojišťovny utrpěly při proplácení škod. Částečně se na přísnějších pravidlech podepsala i rostoucí cena automobilů a s tím spojené nákladnější opravy.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
10. 12. 2022|

30 let zpět: Odposlouchávací zařízení na konzulátu USA

Na začátku prosince 1992 oznámili pracovníci konzulátu USA v Bratislavě, že v budově odhalili odposlouchávací zařízení. Devátého prosince pak velvyslanectví USA v Praze informovalo o tom, že objevená zařízení byla v době nálezu aktivní a že je někdo používal ještě v listopadu 1992.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
9. 12. 2022|

Stál za operací, která vedla k aféře Watergate a pádu prezidenta Nixona. Zemřel Gordon Liddy

Ve věku 90 let zemřel v úterý Gordon Liddy, jeden z důležitých aktérů nechvalně známé aféry Watergate, která vedla v roce 1974 k nucenému odchodu Richarda Nixona z funkce prezidenta USA. Liddy pomáhal republikánskému prezidentovi s volební kampaní ke znovuzvolení a měl na starosti vloupání do ústředí Demokratické strany ve washingtonském komplexu Watergate. Ve vězení strávil čtyři a půl roku.
31. 3. 2021|

30 let zpět: Politické špehování

Kamery ČST byly při demontáži odposlouchávacího zařízení v bytě v pražském Radotíně.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
17. 4. 2020|