TÉMA

Jana Počtová

Polyamorie, milenka i monogamní katolíci. Všichni chtějí být šťastní, říká režisérka dokumentu o vztazích v 21. století

Láska může mít v jednadvacátém století mnoho podob, ukazuje dokument Šťastně až na věky, který od 16. února promítají česká kina. Zachycuje pět typů partnerského soužití – polyamorii, otevřený vztah, závislost na seznamkách, milenecký poměr i přísně monogamní křesťanský pár. Dokumentaristka Jana Počtová snímkem završuje volnou trilogii o vztazích, které v české společnosti dokumentuje více než dekádu.
15. 2. 2023|

Milenecký vztah, monogamie katolíků i nebinární polykula. Dokument zkoumá podoby lásky

Ve svém novém dokumentu Šťastně až na věky mapuje režisérka Jana Počtová různé podoby vztahů a lásky v dnešním světě. Filmařka sleduje čtyři příběhy, v nichž lidé hledají štěstí, lásku, sex a partnerský život jinak, než je běžné. Ty doplňuje jeden příběh tradiční. Polyamorii, otevřený vztah, lásku přes internet nebo dlouholetý vztah se zadaným partnerem doplňuje dvojice v klasickém a striktně monogamním soužití. Koproducentem filmu, který nyní představil první trailer, je ČT.
3. 1. 2023|

Hlavně se nevzdat. Výstup na K2 má být v současné situaci inspirací

Klára Kolouchová jako první Češka zdolala tři nejvyšší hory světa. Při jejích cestách na vrchol ji dva roky sledovala dokumentaristka Jana Počtová. Snímek K2 vlastní cestou měl vstoupit do tuzemských kin 16. dubna. Opatření proti šíření nemoci COVID-19 premiéru znemožnilo, tvůrci alespoň zveřejňují trailer. Věří, že v náročných dobách může být odhodlání české horolezkyně inspirací.
15. 4. 2020|