TÉMA

Dalibor Mlejnský

Bývalý starosta Prahy 11 dostal odškodnění 670 tisíc za stíhání v kauze opravy dětských hřišť

Stát zaplatí bývalému starostovi Prahy 11 Daliborovi Mlejnskému odškodnění přes 670 tisíc korun. Informaci ČT potvrdil Obvodní soud pro Prahu 2 a ministerstvo spravedlnosti. Peníze mají sloužit jako náhrada za nezákonné stíhání Mlejnského v kauze zadávání zakázky na rekonstrukci zanedbaných ploch na Praze 11. Skupina osob měla podle obžaloby uzavírat fiktivní smlouvy na rekonstrukci dětských hřišť. Způsobit měly škodu v hodnotěch desítek milionů korun. Podle soudů se ale nejednalo o trestný čin.
26. 7. 2023|

Bývalého starostu Prahy 11 Mlejnského zprostil soud obžaloby za údajnou manipulaci se zakázkami

Pražský vrchní soud pravomocně osvobodil bývalého starostu Prahy 11 Dalibora Mlejnského a dalších sedm lidí viněných v souvislosti se zakázkou na rekonstrukci zanedbaných ploch v jedenáctém pražském obvodu. Odvolací senát zamítl odvolání státní zástupkyně a potvrdil lednový zprošťující verdikt prvoinstančního soudu. Jednání Mlejnského a ostatních obžalovaných nebylo trestné.
3. 11. 2021|

Soud nepravomocně zprostil Mlejnského a další v kauze opravy zanedbaných ploch Prahy 11

Pražský městský soud zprostil obžaloby bývalého starostu Prahy 11 Dalibora Mlejnského a dalších sedm lidí viněných kvůli veřejné zakázce na rekonstrukci zanedbaných ploch. Podle soudkyně nebyl žalovaný skutek trestným činem. Obžaloba tvrdí, že byly práce předražené. Mlejnský i další obžalovaní vinu od počátku odmítají. Páteční rozsudek není pravomocný, státní zástupkyně si ponechala lhůtu pro případné odvolání. Obžalovaní se odvolávat nebudou.
29. 1. 2021Aktualizováno29. 1. 2021, 12:46|

Manipulaci se zakázkami bývalý starosta Prahy 11 odmítá, podle obžaloby předražil opravy dětských hřišť

Bývalý starosta Prahy 11 Dalibor Mlejnský v úterý u pražského městského soudu odmítl obžalobu, která ho viní z uzavření smluv na předražené či fiktivní práce na rekonstrukci dětských hřišť a nevyužívaných ploch na území Chodova a Hájů.
15. 9. 2020Aktualizováno15. 9. 2020, 13:57|

Bývalý starosta Mlejnský půjde před soud. Podle obžaloby připravil Jižní Město o 62 milionů

Státní zástupce podal obžalobu na bývalého starostu Prahy 11 Dalibora Mlejnského (Jižní Město – náš domov, dříve ODS) a dalších sedm lidí kvůli opravám hřišť na Jižním Městě, které byly podle obžaloby fiktivní. Skupina tak připravila městskou část o 62 milionů korun, tvrdí státní zástupce. Že padla obžaloba, upozornily Hospodářské noviny. Mlejnský už dříve jakoukoli vinu popřel.
13. 4. 2020|