TÉMA

Lesní správa

Převzetí prezidentského úřadu se podle Bartoška učíme. Neočekávám žádné drama, řekl Feranec

Poprvé od voleb se sešli končící prezident Miloš Zeman a nově zvolený prezident Petr Pavel. Místopředseda sněmovny Jan Bartošek (KDU-ČSL) a místopředseda poslanců hnutí ANO Milan Feranec doufají, že převzetí Hradu proběhne standardní cestou. Podle Bartoška je ale bezpečnostní audit, jak o něm mluvil Pavel, na místě. Feranec si myslí, že Pavel má konat, až nastoupí do úřadu. Politici o tom debatovali v Událostech, komentářích.
13. 2. 2023|

Začal soud v kauze údajného ovlivnění zakázky v Lánské oboře. Šéf správy Balák vinu odmítá

Kladenský soud začal projednávat kauzu údajného ovlivnění zakázky v Lánské oboře. Mezi obžalovanými je i šéf Lesní správy Lány Miloš Balák. Ten podle obžaloby ovlivnil zakázku na opravu svahů u vodní nádrže Klíčava v tamní oboře. Balák před soudem znovu zopakoval, že vinu odmítá.
22. 10. 2020|

Ředitel Lesní správy Lány Balák měl manipulovat se zakázkou na opravu nádrže. Státní zástupce jej obžaloval

Žalobu na dvě fyzické a jednu právnickou osobu kvůli manipulaci veřejné zakázky na druhou etapu opravy svahů u vodní nádrže Klíčava v Lánské oboře na Kladensku podalo ve středu Vrchní státní zastupitelství v Praze (VSZ). Podle webu Aktuálně.cz je obžalovaným šéf Lesní správy Lány Miloš Balák, manažer kladenské firmy Energie – stavební a báňská Libor Tkadlec i sama tato společnost, která stavbu budovala.
20. 5. 2020Aktualizováno20. 5. 2020, 16:13|

Policie obvinila tři lidi včetně Baláka za těžbu kamene v lánské oboře

Policie stíhá tři lidi kvůli nevykázané těžbě kamene v lánské oboře. Mezi obviněnými je podle informací serveru Aktuálně.cz také ředitel Lesní správy Lány Miloš Balák. Podle kriminalistů způsobili škodu nejméně za 1,35 milionu korun.
8. 4. 2020|