TÉMA

Vladimír Beneš

Je možné udržet současnou úroveň zdravotnictví? Odpověď hledal Fokus Václava Moravce

Odborníci se v pořadu Fokus Václava Moravce zabývali situací v českém zdravotnictví a tím, zda je možné současnou úroveň udržet, případně jak dlouho. Řešili také, zda je léčba pro všechny nebo jen pro vyvolené. Pozvání přijali mimo jiné neurochirurg Vladimír Beneš, záchranářka Monika Hilšerová, onkolog Martin Palička, revmatolog Tom Philipp či bývalí ministři zdravotnictví Leoš Heger a Roman Prymula.
včera|

Zemřel Vladimír Beneš, spoluzakladatel české neurochirurgie

Ve věku sto let zemřel významný český neurochirug Vladimír Beneš. Informaci potvrdila rodina. Je také autorem několika odborných knih a sci-fi novely.
20. 7. 2021Aktualizováno20. 7. 2021, 14:36|

Bez drahých přístrojů záleželo hlavně na kreativitě lékařů, líčí neurochirurg Vladimír Beneš

Vladimír Beneš nejstarší patří k zakladatelům neurochirurgie v Československu, byl součástí týmu Zdeňka Kunce, celosvětového průkopníka oboru, a sám operoval i v 88 letech. Teď oslavil sté narozeniny. V jeho stopách se vydal i jeho vnuk a syn, který byl hostem pořadu Události, komentáře.
29. 1. 2021|

Rychetský, Beneš, Peková. Senát na státní vyznamenání nominoval 32 osobností

Senát na státní vyznamenání nominoval 32 osobností. Navrhl ocenit předsedu Ústavního soudu Pavla Rychetského, neurochirurga Vladimíra Beneše nebo mikrobioložku Soňu Pekovou kvůli jejímu podílu na boji s koronavirovou epidemií. O ocenění rozhodne prezident Miloš Zeman.
23. 7. 2020|

Z iVysílání: Dokumentární cykly a seriály nahlíží do lidí, krajiny, divů i záhad

Pokud byste si chtěli pustit všechna videa v iVysílání, potřebovali byste si na jejich sledování vyhradit 3918 dní. Zorientovat se v rozsáhlém videoarchivu pomůžou tipy webu ČT24. Tentokrát vybíráme dokumentární cykly a seriály, díky nimiž mohou diváci poznat blíže lidi, přírodu či památky.
7. 4. 2020|