TÉMA

Teplicko

Soud poslal na dvanáct let do vězení muže, který téměř pět let zneužíval nevlastní dceru

Krajský soud v Ústí nad Labem poslal muže z Teplicka za provádění sexuálních praktik na nevlastní dceři, pokus o znásilnění a pořizování a šíření dětské pornografie na dvanáct let do vězení. Muži, který se částečně doznal, nařídil sexuální léčení ústavní formou. Rozsudek není pravomocný, muž se na místě odvolal.
13. 2. 2024|

Zařaďte wagnerovce mezi teroristy, vyzývají organizace Česko. Prigožin měl firmu na Teplicku

Česko i celá Evropská unie by měly po vzoru Velké Británie umístit wagnerovce na seznam teroristických organizací. Vyzývají k tomu některé nevládní organizace i politici. Podle ministerstva zahraničí to ale v Česku naráží na právní překážky. Úřady nicméně skupinu považují za bezpečnostní riziko a podle informací ČT prověřují aktivity některých podnikatelů na Teplicku, kde měl firmu i nedávno zesnulý zakladatel žoldácké organizace Jevgenij Prigožin.
10. 9. 2023|

Obecní úřad Moldavy na Teplicku opět vyškrtl některé lidi ze seznamu voličů

Obecní úřad Moldavy na Teplicku, kde se bude v sobotu opakovat hlasování do zastupitelstva, znovu vyškrtl některé osoby ze seznamu voličů. Sdělení podepsané starostkou obce Lenkou Novákovou (Otevřeně ke všem) je zveřejněné na úřední desce obce. Ze seznamu úřad vyškrtl 38 lidí, kteří podle vedení Moldavy v obci nežijí a nemají k ní žádný vztah. Na sobotní hlasování bude dohlížet krajský úřad, řekla mluvčí kraje Magdalena Fraňková. K volbám přijala opatření také policie, doplnil mluvčí jejího krajského ředitelství Kamil Marek.
6. 1. 2023Aktualizováno6. 1. 2023, 12:10|

30 let zpět: Život uprchlíků v ČSR

Od srpna 1990 prošlo uprchlickými tábory v Československu 4897 cizinců. Pro mnoho z nich bylo Československo zpočátku pouze dočasnou zastávkou při cestě do západní Evropy. Další ale v zemi zůstali a získali status uprchlíka. Situaci v uprchlických táborech zachycuje reportáž.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
14. 12. 2022|

Policie obvinila učitele z Teplicka z pohlavního zneužití. Hrozí mu deset let

Policie obvinila pedagoga, který vyučoval na biskupském gymnáziu v Krupce na Teplicku, z pohlavního zneužití a sexuálního nátlaku. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.
5. 4. 2022|

Autobusy na Teplicku mají problém. Spousta řidičů je nemocná, náhradníci region neznají

Změna autobusového dopravce na Teplicku, která proběhla k prvnímu prosinci, začíná způsobovat problémy. Krajský úřad v Ústí nad Labem v poslední době přijímá řadu stížností od cestujících. Těm vadí, že spoje mívají dlouhá zpoždění, některé autobusy nejezdí vůbec. Společnost ČSAD Slaný (dceřiná společnost ICOM transport), která dopravu zajišťuje, uvedla, že kvůli vysoké nemocnosti je nedostatek řidičů. Povolala tak řidiče z jiných regionů, ti ale Teplicko neznají a často bloudí.
11. 12. 2021|

Na Teplicko přišel nový dopravce a autobusy někdy nejezdí nebo bloudí. Řidiči jsou nemocní, hájí se firma

Cestující na Teplicku si stěžují na nového autobusového dopravce. Na krajský úřad denně přicházejí stížnosti na zpožděné nebo vůbec nevypravené spoje společnosti ČSAD Slaný, která patří do skupiny ICOM. Ústecký kraj hrozí pokutami, připouští ale, že hlavní je zařídit, aby cestující marně nečekali na zastávkách.
9. 12. 2021|

30 let zpět: Volyňští Češi v Krupce

Sedmadvacet rodin volyňských Čechů z oblastí postižených jaderným zářením z Černobylu našlo nový domov ve městě Krupka na Teplicku. Prostředky na opravu věžového domu, kde byli volyňští Češi ubytováni, byly poskytnuty Ministerstvem pro hospodářský rozvoj České republiky.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
15. 10. 2021|

Železničáři u Bíliny stále odklízejí víkendovou nehodu. Vlaky se na trať zřejmě vrátí až v pondělí

Trať mezi stanicemi Bílina a Úpořiny na Teplicku zůstane po nedělní nehodě dvou nákladních vlaků u obce Světec nejspíš zavřená do pondělí 12. dubna. Na trati běžně jezdí osobní i nákladní přeprava. Dosud na místě železničáři provádějí odklízecí práce. Informovala o tom mluvčí Správy železnic Nela Friebová. Havárie si vyžádala život jednoho strojvůdce, druhý byl středně těžce zraněný. Škoda je kolem padesáti milionů korun.
8. 4. 2021|

Pokračuje likvidace nedělní nehody vlaků u Světce, dělníci od sebe oddělují lokomotivy

Po nedělním střetu dvou nákladních vlaků u obce Světec na Teplicku pokračují práce na odstraňování následků nehody. V pondělí ráno skončilo odčerpávání plynu z vykolejených cisteren. Nyní pracovníci vracejí na koleje vagon ČD Cargo, jenž je do jedné z lokomotiv zapasován. Poté přistoupí k rozdělení lokomotiv. Řekla to mluvčí Správy železnic Nela Friebová. Škoda byla odhadnuta bezmála na 50 milionů korun. Kolize si vyžádala život strojvůdce, druhý byl převezen se středně vážným zraněním do nemocnice.
6. 4. 2021|

Senátní volby na Teplicku by se měly konat do konce června, schválila vláda

Obě dvě kola doplňovacích senátních voleb na Teplicku by se měla uskutečnit do 30. června. Počítá s tím návrh zákona, který vypracovalo ministerstvo vnitra a schválil ho kabinet. Předpis reaguje na rozhodnutí Nejvyššího správní soudu (NSS) z minulého týdne. Soud konstatoval, že vláda jednala mimo svou pravomoc, když o odkladu voleb vyhlášených po náhlém úmrtí předsedy Senátu Jaroslava Kubery (ODS) rozhodla kvůli epidemii koronaviru bez souhlasu Poslanecké sněmovny.
6. 4. 2020Aktualizováno6. 4. 2020, 18:42|