TÉMA

Nemocnice Motol

Bývalý prezident Zeman je po operaci ve stabilizovaném, ale vážném stavu, uvedla nemocnice Motol

Bývalý prezident Miloš Zeman je po čtvrteční operaci ve stabilizovaném, ale vážném stavu. Jak dlouho zůstane v nemocnici v pražském Motole, nelze nyní určit, konstatovala nemocnice v tiskové zprávě. Podle ní byl exprezident operován kvůli kritickému nedokrvení nohy, které způsobila krevní sraženina. Mluvčí bývalého prezidenta Jiří Ovčáček řekl, že Zemanovy zdravotní komplikace souvisí i s cukrovkou. Brzké uzdravení Zemanovi popřál jeho nástupce v prezidentské funkci Petr Pavel.
15. 3. 2024Aktualizováno15. 3. 2024, 20:03|

Bývalý prezident Zeman je v nemocnici. Kvůli krevní sraženině podstoupil operaci

Bývalý prezident Miloš Zeman je po operaci. Byl hospitalizován ve Fakultní nemocnice Motol v Praze, její mluvčí Pavlína Danková uvedla, že příčinou bylo náhlé nedokrvení nohy, které způsobila krevní sraženina. Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček upřesnil, že hospitalizace souvisí s cukrovkou a trvat by měla zhruba týden. V předchozích dnech Miloš Zeman přijímal návštěvy a vystoupil taky v rozhovoru pro Českou televizi.
14. 3. 2024Aktualizováno14. 3. 2024, 19:14|

Urgentní příjmy a pohotovosti zatěžují banality, zdravotníci navrhují vyšší poplatky, Válek má jiný plán

Podle lékařů lidé často řeší na urgentních příjmech i problémy, jako je rýma nebo zvýšená teplota. Personál je kvůli tomu mnohdy přetížený a čekací doby delší. Podle některých zdravotníků by pomohly vyšší poplatky. Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) o takovém řešení neuvažuje, chce ale zavést pohotovosti ve všech nemocnicích s urgentním příjmem. Jenže už nyní je problém pohotovosti mnohdy obsadit.
19. 2. 2024|

Dvouletý Martin se ve Francii připravuje na operaci, naplánována je na konec týdne

V nemocnici ve francouzském Montpellier se na zákrok připravuje dvouletý Martin trpící těžkou formou syndromu AADC, což je velmi vzácné onemocnění nervového systému. Nadějí pro něj je genová terapie. Specifickou léčbu zdravotní pojišťovny nehradí. Na nákladný zákrok se vybralo ve veřejné sbírce sto padesát milionů korun.
29. 1. 2024|

Nemocnice měří, testují a třídí svoje pacienty, chtějí předejít nákaze

České nemocnice začínají třídit svoje pacienty, aby zabránily šíření koronavirové nákazy uvnitř zařízení. Třeba v Prachaticích, kde je část zdravotníků v karanténě, teď chtějí používat rychlotesty. Podle Asociace českých a moravských nemocnic je ale nejdůležitější dostatek ochranných pomůcek.
3. 4. 2020|