TÉMA

ProMost

Mostecký kulturní dům Repre čeká rekonstrukce za 785 milionů

Zakázku na opravu kulturního domu Repre v Mostě vyhrála firma s nabídkou necelých 785 milionů korun. Cena je o dvacet procent nižší oproti odhadům. Náklady zaplatí město z dotací a úspor. Pokud se nikdo proti výběru zhotovitele při třetí soutěži neodvolá, vyklízecí práce začnou na přelomu března a dubna. Radnice počítá se zprovozněním objektu, kam se přestěhuje knihovna, v roce 2026, řekl primátor Marek Hrvol (ProMOST).
16. 2. 2024Aktualizováno16. 2. 2024, 20:36|

Přemnožení divočáci v Mostě za sebou nechávají stopy v parcích. Vyráží i k obchodům

V severních Čechách už přemnožená divoká prasata běžně, bez ostychu, pronikají do vnitřních částí i velkých měst – děje se to v Ústí nad Labem i v Mostě. Není už žádnou raritou, že se tam divočáci pohybují poblíž domů nebo v městských parcích. Mostecká radnice proto začala myslivcům za odstřel divokých prasat nabízet peníze – osm set korun za kus. Nesmějí je ale samozřejmě střílet uvnitř města, jen na blízkých honebních pozemcích.
22. 5. 2023|

U jezera Most má vzniknout nová čtvrť, město už má v rukou studii

Nová obytná čtvrť by měla vzniknout u jezera Most. Domy by stály v území, kde se těžilo hnědé uhlí. Město už připravilo studii. Nová čtvrť by měla stát zhruba v jižní části. Studie pak počítá s postupnou výstavbou čtvrti až pro šest tisíc lidí. Do míst bývalého zdemolovaného starého Mostu by se tak znovu mohl vrátit život.
8. 5. 2023|

Reportéři ČT: Likvidace sudů s toxickými látkami je v nedohlednu. S nástupem jara riziko požáru roste

Na Mostecku už několik let tiká časovaná bomba v podobě stovek tun zrezivělých sudů s extrémně hořlavými látkami na skládce Celio. Tam přitom nikdy skončit neměly. I přesto, že uložení sudů dnes policie vyšetřuje jako obecné ohrožení, toxické sudy leží na skládce dál. Politici a úředníci se totiž nedokáží domluvit na tom, jak je zlikvidovat. S nastupujícím jarem navíc riziko vznícení sudů stoupá. Pro Reportéry ČT natáčel Ondřej Golis.
5. 4. 2023|

Primátorem Mostu se stal dosavadní náměstek Hrvol. Jeho předchůdce Paparega rezignoval

Primátor Mostu Jan Paparega (ProMOST) ve čtvrtek na schůzi zastupitelů rezignoval na funkci. Jako důvod uvedl vytíženost v souvislosti s prací v Senátu, senátorem se stal po letošních volbách. Na jeho místo zvolili zastupitelé dosavadního náměstka Marka Hrvola (ProMOST). Novým náměstkem primátora se stal Václav Zahradníček. (ProMOST). Hnutí ProMOST vládne od podzimních voleb v koalici s ANO.
15. 12. 2022Aktualizováno15. 12. 2022, 20:24|

V Mostě se na koalici domluvilo vítězné ProMOST s hnutím ANO. Primátorem má být Paparega

V severočeském Mostě se na koalici domluvilo vítězné hnutí ProMOST s druhým ANO. V zastupitelstvu o 45 členech bude mít pohodlnou většinu 31 hlasů. Na primátora navrhne koalice Jana Paparegu (ProMOST), který stál v čele města už ve dvou uplynulých volebních obdobích a v letošních senátních volbách byl zvolen senátorem. Náměstky bude nadále Marek Hrvol a Markéta Stará z hnutí ProMOST, řekl Paparega. Ustavující zastupitelstvo se koná 24. října.
20. 10. 2022|

STAN a ČSSD přijdou po senátních volbách o peníze. ODS si polepší

Letošní senátní volby budou znamenat propad příjmů z každoročních státních příspěvků za mandáty zejména pro hnutí Starostové a nezávislí a pro sociální demokracii. Nejvíce si naopak polepší pokladna občanských demokratů. Vyplývá to z výpočtů ČTK na základě údajů ze serveru volby.cz.
1. 10. 2022|

Senátorem za obvod Most se stal Jan Paparega

Senátorem ve volebním obvodu Most bude starosta Mostu Jan Paparega (ProMOST). Ve druhém kole senátních voleb získal 58,79 procenta hlasů. Neuspěla dosavadní senátorka Alena Dernerová (SD-SN), která dostala 41,20 procenta hlasů. Vyplývá to z výsledku sčítání na webu volby.cz. Druhého kola voleb se zúčastnilo 13,26 procenta voličů, v prvním před týdnem hlasovalo 32,74 procenta.
1. 10. 2022Aktualizováno1. 10. 2022, 17:37|

Ve druhém kole se v Mostě o senátorský post střetnou Paparega a Dernerová

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Most postoupili Jan Paparega (ProMOST) a senátorka Alena Dernerová (za SD-SN). Paparegu podpořilo 31,59 procenta voličů, kteří přišli hlasovat, Dernerová získala 31,36 procenta hlasů. Voleb se zúčastnilo přibližně 32,74 procenta voličů, o hlasy usilovalo pět kandidátů. Druhé kolo se uskuteční v pátek 30. září a v sobotu 1. října.
24. 9. 2022Aktualizováno29. 9. 2022, 15:06|

Most koupí hotel Cascade. Zastupitelé se obávají, že by se proměnil v ubytovnu

Most koupí hotel Cascade v centru města. Důvodem je obava z přeměny hotelu na ubytovnu, do které by se mohli nastěhovat problematičtí nájemníci. Za nemovitost zaplatí radnice 81 milionů korun s DPH, na úterním zasedání to po dlouhé debatě schválili zastupitelé.
15. 12. 2020|

V Ústeckém kraji s náskokem vyhrálo ANO, následují ODS a STAN

Hnutí ANO v Ústeckém kraji zvítězilo v krajských volbách s náskokem, hlas mu dalo 25,88 procenta voličů. S odstupem následuje ODS, která oslovila 12,37 procenta voličů v regionu. Třetí místo obsadili Starostové a nezávislí s 11,17 procenta. Do zastupitelstva se dostalo celkem osm subjektů. Svůj hlas přišlo odevzdat 31,3 procenta oprávněných voličů, což je nejméně v republice.
3. 10. 2020Aktualizováno3. 10. 2020, 20:50|

Kvůli kontejnerovému bydlení přestala s Mostem spolupracovat Agentura pro sociální začleňování

Agentura pro sociální začleňování odstoupila od další spolupráce s Mostem. Důvodem je záměr města postavit na sídlišti Chanov, obývaném hlavně Romy, modulové bydlení. Informovala o tom v úterý mostecká radnice na svém webu.
31. 3. 2020|