TÉMA

Zoo Brno

Nákladná rekonstrukce výběhu pro šimpanze v brněnské zoo se nepovedla. Budou v něm dželady

Místo šimpanzů budou v brněnské zoologické zahradě dželady, opice příbuzné paviánům. Rozhodli o tom brněnští radní, kteří schválili přestavbu expozice, do které se původně měli stěhovat šimpanzi, ale po dokončení se ukázalo, že je pro tato zvířata nevhodná. Původně přestavba pavilonu stála šedesát milionů korun, nyní se předpokládá, že celkové náklady dosáhnou téměř devadesáti milionů korun.
15. 2. 2024|

Šimpanzi mají novou zábavu, on-line sledují své kolegy v jiné zoo

Šimpanzi z brněnské zoo jsou v on-line spojení se svými protějšky v Safari Parku Dvůr Králové. Jejich interakce mohou lidé sledovat na internetu. Hlavní pohnutkou projektu je pomoct zvířatům během uzavírky zoologických zahrad zahnat nudu.
17. 3. 2021|

Do brněnské zoo letos přibylo už deset mláďat, mezi nimi i takini indičtí

Více než desítka mláďat různých druhů se narodila od začátku roku v brněnské zoo. Mezi posledními jsou to například surikaty, osinák africký nebo dvě mláďata takina indického. Do zoo také dorazil samec urzona kanadského, odjeli naopak dva lvi, uvedla mluvčí zahrady Monika Brindzáková.
11. 3. 2021|

Brněnská zoo už poslala do světa pět ledních medvíďat. Samice Cora se stala i dvojnásobnou babičkou

Lední medvědice Cora z brněnské zoo je už dvojnásobnou babičkou. Před několika dny se v Rusku narodilo mládě její dceři Kometě. Brněnská zoo se pyšní evropským unikátem, poslala do světa už 5 ledních medvíďat. Odchovat v zajetí tuto šelmu není jednoduché.
29. 12. 2020|

Brněnská zoo zrekonstruovala pavilon ledních medvědů. Cora si užívá nový bazén a vodopád

Zoo v Brně otevřela expozici lední medvědice Cory, kterou zrekonstruovala a rozšířila za více než dvanáct milionů korun. Zvětšila plochu i hloubku bazénu, novinkou je vybudovaný vodopád. Cora je v brněnské zoo zhruba dvacet let, za tu dobu vychovala pět medvíďat.
14. 9. 2020|

Do brněnské zoo přibylo mládě pandy červené. Chovatelé na něj čekali roky

První mládě pandy červené se narodilo v brněnské zoo. Na svět přišlo už na konci května, matka ho chovatelům a návštěvníkům ukázala teprve v těchto dnech. Zoologická zahrada chová pandy už od roku 2013.
21. 8. 2020|

Holub, který boří mýty, a chrastící užovka. Brněnská zoo je o dva druhy zvířat pestřejší

Zoo Brno začala chovat dva nové druhy. Návštěvníci se mohou těšit na holuba nikobarského, který připomíná bažanta, a na užovku sanmartinskou. Zoo v tomto případě chová poddruh, který nemá žádná jiná evropská zahrada.
30. 7. 2020|

Velké zoologické zahrady otevřely venkovní prostory. Ty menší zatím nesplňují podmínky

Po zmírnění vládních opatření mohou od pondělka 27. dubna otevřít venkovní prostory také zoologické zahrady. Do těch velkých míří od rána stovky lidí. Zahrady už o víkendu prodávaly vstupenky on-line. Právě elektronický prodej dělá největší problémy malým zoo. Proto zatím nemohly své areály zpřístupnit návštěvníkům. Vládní opatření proti nemoci COVID-19 uzavřela zoo veřejnosti 13. března.
27. 4. 2020|

Zoologické zahrady žádají vládu o dřívější otevření venkovních expozic. Přicházejí o miliony

Zlínská zoo, která je druhou nejnavštěvovanější v Česku, společně s dalšími deseti zahradami žádá vládu o dřívější otevření venkovních areálů než 25. května. Zahrady přišly kvůli uzavření souvisejícímu s pandemií koronaviru za březen a duben na tržbách v součtu zhruba o sto milionů korun.
20. 4. 2020|

Brněnská zoo má další nový přírůstek. Samečka kusu liščího

V brněnské zoologické zahradě se narodil malý vačnatec kusu liščí. Pro zoo se jedná o násobně pozitivní událost, protože tento druh nechová ještě ani rok.
25. 3. 2020|