TÉMA

Jimmy Fallon

Místo demoliční koule květiny. Miley Cyrus po deseti letech opět zbourala žebříčky

Endless Summer Vacation, tedy Nekonečné letní prázdniny, jak v překladu zní název nového alba Miley Cyrus, jsou možná snem většiny školou povinných dětí. Svými písněmi však umělkyně už dlouho cílí na starší publikum. A nová tvorba zaznamenává i velký komerční úspěch.
14. 3. 2023|

Vliv médií i kontrakultury. Kde se vzal fenomén „ošklivých“ vánočních svetrů

Pletený svršek se soby, vánočními ozdobami a stromky či třeba se sněhulákem. Svetry s vánočními motivy se v posledním desetiletí staly velmi oblíbenou součástí svátečního období. Prodávají je nejen fast fashion řetězce a luxusní módní domy, ale i fastfoody či streamovací platformy. S vánočními svetry se pořádají i vánoční večírky či fundraisingové akce. Pletené svršky s motivy Vánoc zpočátku neměly být směšné ani „ošklivé“, pouze kreativní a radostné. Křiklavé a někdy i bláznivé motivy a způsoby provedení se na trhu objevily poměrně nedávno. Podle módní historičky Gail DeMeyereové je pro vánoční svetry charakteristické, že se líbí většině lidí a dokážou je pobavit.
22. 12. 2022|

#ZdravíJeUmění. Mádl na sítích zachraňuje bábu, Schwarzenegger osla

„Pomáhat a chránit“ není v těchto dobách už jen heslem policie. K obojímu vyzývají mimo jiné i umělci, jak čeští, tak zahraniční. V souvislosti s opatřením proti šíření nemoci COVID-19 nemohou sice často na pódia, jeviště či vernisáže, ale mnozí své známé tváře využívají na sociálních sítích k šíření osvěty a vzájemné podpory.
23. 3. 2020|