TÉMA

Křídlo

Vědci ze Zlína vyvíjejí lehčí a levnější materiál k výrobě bezpečnostních senzorů letadel

Vědci z Centra polymerních systémů (CPS) Univerzity Tomáše Bati (UTB) ve Zlíně vyvíjejí polymerní materiály, které budou sloužit k výrobě bezpečnostních senzorů užívaných v leteckém průmyslu. Na rozdíl od senzorů z keramiky, které se v letadlech běžně používají, budou lehčí a cenově dostupnější.
20. 11. 2023|

Na Fantově budově je opět kolo se zlatými křídly, jejich zvedání trvalo šest hodin

Symbol železnice – okřídlené kolo – opět zdobí historickou budovu pražského hlavního nádraží. Secesní památkově chráněný objekt prochází celkovou rekonstrukcí a na soše kola poslední rok chyběla pozlacená křídla. Po složité šestihodinové operaci jsou zpět na svém místě.
7. 4. 2021|

Extremistické Křídlo německé AfD se rozpustí. Podvolilo se požadavku vedení strany

Pravicově extremistické uskupení Křídlo (Der Flügel), které dosud působilo v rámci německé nejsilnější opoziční strany Alternativa pro Německo (AfD), rozhodlo, že se rozpustí. Uvedla to veřejnoprávní televize ARD. Křídlo, které se dostalo do hledáčku německé kontrarozvědky, tak reagovalo na tlak vedení strany.
21. 3. 2020|

Vedení německé AfD žádá rozpuštění extremistické skupiny Křídlo

Vedení pravicově populistické Alternativy pro Německo (AfD) požaduje rozpuštění vnitrostranického uskupení Křídlo (Der Flügel), které kvůli pravicově extremistickým tendencím sleduje německá kontrarozvědka.
20. 3. 2020|